Kasko fiyatları ne kadar, nasıl öğrenilir?

2018 yılı kasko fiyatları belli oldu! Kasko fiyatları güncel listesi belirlendi. Peki kasko fiyatları ne kadar, nasıl öğrenilir? İte tüm bu soruların yanıtı...

Kasko fiyatları ne kadar, nasıl öğrenilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
22 Aralık 2017 Cuma 15:59

2018 yılı kasko fiyatları belli oldu. Türkiye Reasürans ve Sigortalar Birliği tarafından her yıl güncel olarak açıklanan kasko fiyatları yayınlandı. Peki kasko fiyatları ne kadar, nasıl öğrenilir? Araç sahipleri internet arama motorlarına “2018 kasko fiyat listesi” yazdıktan sonra karşılarına çıkan formu doldurarak bilgi alabilirler.

Söz konusu bilgi formunda aracın tipi, üretim yılı, markası, kullanım tarzı, modeli ve kullanılmakta olduğu şehir bilgileri sorulur. Bunların dışında araç sahibinin daha önceden bir kaza yapıp yapmadığı, aracın hasar alıp almadığı da kasko fiyatlarında etki eden başlıca unsurlar arasında yer alır.

Araç daha önce hasar almadıysa bu durum kasko fiyat hesaplamasında hasarsızlık indiriminde faydalanılmasını sağlamaktadır. Yani hasar almamış araçların kasko hesaplamaları hasarlı araçlarınkinden daha düşük çıkmaktadır.

Sürücülerin kasko fiyatlarını öğrenebilmek için çeşitli sigorta şirketlerinden teklif almaları gerekmektedir. Zira kasko fiyatları araçtan araca fark gösterir. Aracın tipi, üretim yılı, markası, kullanım tarzı, modeli ve kullanılmakta olduğu şehir ile kaza yapıp yapmadığı gibi bilgiler kasko fiyatlarını belirler.

Öte yandan kasko şirketlerinin kaza sonrasında ödeyeceği tutar, seçilen kasko paketlerinin türüne göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin Full kasko paketi yani tam donanımlı Genişletilmiş Kasko paketi diğer kasko paketlerine nazaran daha kapsamlıdır ve araç açısından daha geniş bir koruma sağlamaktadır. Bundan dolayı prim fiyatı diğerlerinden biraz daha yüksektir.

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bütün otomobillere ait kasko fiyatları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından yayınlanan kasko değer listesi baz alınarak belirlenir. Değer listesi ise yukarıda belirtildiği gibi aracın modeli, üretim yılı vs. gibi özelliklerine bağlıdır. Bunlara ek olarak ise aracın kendisine özel eklemeler de fiyata eklenir ve bu şekilde bir fiyat listesi çıkartılır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar