Kaşıkçı cinayeti için neden Türkiye seçildi?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı neden İstanbul’da öldürüldü? Kaşıkçı cinayetinde verilmek istenen mesaj ne? Yazar Abdulkadir Selvi yazdı.

Kaşıkçı cinayeti için neden Türkiye seçildi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
6 Kasım 2018 Salı 08:15

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan öldürüldü. Suudi Arabistan günler sonra Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü itiraf etti. Peki Kaşıkçı neden Türkiye’de öldürüldü? Kaşıkçı cinayetinde verilmek istenen mesaj ne?

 Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu soruların cevabını bugünkü köşesinde yanıtladı.

Selvi’nin yazısı şöyle:

“Üzerinde yeterince durulmayan noktalardan biri de Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesiydi. ABD’de yaşayan ve sıkça seyahat eden bir gazeteci olan Cemal Kaşıkçı istendiği takdirde başka bir yerde ortadan kaldırılabilirdi. Neden İstanbul seçildi, kör göze parmak gibi cinayet neden başkonsoloslukta işlendi? Bugün geriye dönseler cinayet yeri olarak başkonsolosluğu tercih edeceklerini sanmam ama Türkiye’nin seçilmesinin özel bir anlamı var. Çünkü Arap dünyasının aydınları bir süredir toplantılarını Türkiye’de yapıyorlar. Kaşıkçı cinayetiyle onlara “Bakın, çok güvendiğiniz Türkiye de sizin için güvenli değil. İstanbul’a gelir, sizi ortadan kaldırırız” mesajı verildi.

Kaşıkçı cinayetinde suçüstü yakalanan veliaht prens görevine devam ettiği sürece rejim muhaliflerinin hayatı güvencede olmayacak. Kaşıkçı cinayetinde bedel ödemeyen veliaht prens, yeni siyasi cinayetlerin talimatlarını vermeye devam edecek.

Tabii eğer “saraydan kız kaçırma”, pardon, “cinayetten veliaht prensi kurtarma” oyununa prim verirsek...”

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar