Kartal'da istinat duvarı çöktü

Kartal'da istinat duvarı çöken inşaat nedeniyle işçiler ve bitişikteki binada oturanlar kavga ederken, belediye ekipleri inşaatı mühürledi.

Kartal'da istinat duvarı çöktü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
2 Ağustos 2018 Perşembe 20:06

İstanbul Kartal'da inşaat halindeki bir binanın istinat duvarının çökmesi ve yan binaları da etkilemesi vatandaşları isyan ettirdi. Evlerini müteahhide vermedikleri için bu durumun yaşandığını ve kasıtlı yapıldığını ileri süren vatandaşlar, Kartal Belediyesi'ni suçladı ve denetimsizlikten yakındı.

Kartal Yakacık Mahallesi Yürekkayalar Sokak içerisinde bulunan inşaat halindeki bir binanın istinat duvarı çöktü. Bu durum duvarın hemen ucunda bulunan binalarda yaşayan vatandaşları da tedirgin etti. İnşaat halindeki binaya gelen ve tepki gösteren vatandaşlar, müteahhidin binayı yapmadan önce kendi yerlerini de istediğini ve vermediklerini dile getirerek, yapılan istinat duvarının perde şeklinde yapıldığını ayrıca kasıtlı olarak yıkıldığını öne sürdü. Gerginliğe neden olayın ardından sokağa polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri ise yıkılan istinat duvarının çevresine güvenlik şeridi çekti ve binayı mühürledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar