için kaldı

Karateci kadına, boksör kocasından şiddet!

Adana'da 32 yaşındaki profesyonel karateci genç kadın, boksör eşi tarafından öldüresiye dövüldü. Kadına şiddetin son örneğinde mağdur kadın "Zayıf noktalarımı çok iyi biliyordu. Ne zaman dayak yesem, ilk kafama vururdu. O darbelerden sonra kendime gelemiyordum" dedi.

Karateci kadına, boksör kocasından şiddet!
Son Güncelleme: 2 Mayıs 2021 Pazar 10:30
2 Mayıs 2021 Pazar 10:30

Türkiye'ye 2015 yılında geldikten sonra Adana'da tanıştığı Zülküf C. ile hayatını birleştiren İranlı Galavizh A., bu evlilikten bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Daha önceki evliliğinden de bir kız çocuğu olan Galavizh A.ve Zülküf C., ilerleyen yıllarda şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Yaklaşık 1 ay eve gelmediği belirtilen Zülküf C. , 14 Nisan günü Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki eve geldi.

Zülküf C. , eşi Galavizh A.’a saldırarak dövmeye başladı. Galavizh A.'ı dakikalarca tokatlayıp, yerde tekmeleyen Zülküf C. , o anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden eşinin ilk evliliğinden olan kızı A.F.J.'ye (16) de tehditler savurdu.

Görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden 'Lütfen bize yardım edin' notuyla paylaşan A.F.J., annesi ve kendisinin 2 yıldır şiddete ve tehdide maruz kaldığını öne sürdü. Görüntülerde saldırganın Galavizh A.'ı dakikalarca dövdüğü, A.F.J.'ye, "Seni yok edeceğim. Çek, çek yaklaştır, makyaj yap. Benim sabah, öğle, akşam ekmeğimi yediniz nankörler" dediği ve tekrar dövmeye başladığı, eşine dönerek "Ben var ya seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun. Her şeyi göze alıyorum ben. 5 sene de 10 sene de yatsam göze alıyorum” ifadelerini kullandığı görüldü.

 TUTUKLANDI

Olayın ardından polis, Zülküf C. ’u yakalamak için çalışma başlattı. Kimliği ve adresi tespit edilen Zülküf C., kısa sürede gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Zülküf C. , sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

Galavizh A., gördüğü şiddet nedeniyle sağ el parmaklarında ciddi hasar oluştuğunu, ileride bu nedenle ameliyat olması gerektiğini kaydetti. Eşi Zülküf C.’un boks sporuyla uğraştığını ve ağır darbeler vurabildiğini anlatan Galavizh A., "Benim zayıf noktalarımı çok iyi biliyordu. Buna göre şiddet uyguluyordu. Ne zaman dayak yemeye başlasam, ilk olarak kafama darbe alırdım. O darbelerden sonra kendime gelemiyordum. En son dövmesinde de aynı şey oldu. Çok telaşlandım. Ayaklarımla ona vurmaya çalıştım ama başaramadım. Keşke ona karşılık verecek gücüm olsaydı. Eğer güç bulabilseydim, kesinlikle kendimi kurtarırdım. Çocuklarımın beni böyle ezik görmesine izin vermezdim. Nefsi müdafaa yapardım” dedi.

KARATECİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Gördüğü şiddetin etkisinden çıkamadığını vurgulayan Amirabad'ın ülkesinde karate şampiyonlukları olduğu, altın ve gümüş madalyalar kazandığı ortaya çıktı. Galavizh A., İran’da yaşarken karateyle ilgilendiğini ve 'kendini koruma' üzerine çalışmalar yaptığını dile getirdi. Lenf kanserine yakalandığı dönemde karateyle tanıştığını ve spor sayesinde iyileştiğini ifade eden Galavizh A., “Hem hastalığı yendim hem de bu sporda şampiyonluklar yaşadım. İki gümüş, iki altın madalya kazandım. Altın madalyalarımı İran’da yaşanan büyük bir deprem sonrası depremzedeler için bağışladım. Türkiye’ye gelince karateden uzak kaldım. 10 yıldır hiç pratik yapmadım. Fakat tekrardan başlayacağım” diye konuştu.

18 Mayıs günü eşi Zülküf C.’un mahkemeye çıkacağını ve tahliye olmasından çok korktuklarını belirten Galavizh A., psikolojisinin bozulduğunu, sürekli ezildiği için özgüveninin sarsıldığını söyledi. Mahkeme sonrası eşinin serbest kalma ihtimalini düşünmek dahi istemediğini vurgulayan Galavizh A., “Çocuklarımla hala buraya gelmesinden korkuyoruz. Çünkü bizi sürekli ölümle tehdit etti. Şu an stresliyiz ve korkuyoruz. Evin penceresinde gölge görsek telaş yapıyoruz. Ben sonucun iyi olacağını düşünüyor ve adalete inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar