Kar ne zaman yağacak?

Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji Aralık ayından itibaren sulu kar yağmaya başlayacağını duyurmuştu. Sıcaklık düşmeye başladı bile. Peki ya kar ne zaman yağacak

Kar ne zaman yağacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
22 Aralık 2017 Cuma 13:04

Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji 6 Aralık'ta İstanbul için sulu kar uyarısı vermişti. Kar yağdı yağacak diye bekleniyor. Hava sıcaklıkları düşmeye, yağmur yapmaya başladı bile. Peki ama kar ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji'den son dakika kar yağışı açıklaması!

Doğu bölgelerinde kar yağışı başladı ama batıda henüz söz konusu değil. İzmir ve Ankara'nın yanı sıra İstanbul'a kar yağıp yağmayacağı merak ediliyor. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ancak 'kar ne zaman yağacak?' sorusu yine vatandaşların kafalarını kurcalıyor. Meteoroloji açıklama yaptı mı? Öğrencilerin yüzünü güldürecek, çalışanları birazcık huzursuz edecek, kitap kurtlarını kahvelerini alıp cam kenarına geçirtecek kar yağışı olacak mı? İşte cevabı...

Meteoroloji açıkladı! Haftasonu İstanbul'a kar yağması beklenirken Meteoroloji 'HAYIR' dedi. Yurtta hava durumuna ilişkin yapılan açıklamada, İstanbul'da haftasonu kar yağışı beklenmediği kaydedildi. Öte yandan, "Cumartesi akşam ve gece kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülebileceği ve yağışın Pazar sabahı kesileceği tahmin ediliyor" denildi.

ANKARA'DA HAFTASONU KAR VAR

Genelde üç büyük şehirde hava tahmininin nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yurtta hava durumu açıklamasında İstanbul'un dışında diğer iki büyük şehir, Ankara ve İzmir için de açıklama geldi.

Buna göre, Ankara’da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor. Kar yağışının pazar sabahına kadar devam edeceği ve haftanın ilk yarısında gece ayazlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İZMİR'DE YAĞIŞ HAKİM

İzmir’de ise bugün ve yarın sabah saatlerine kadar yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışın bu akşam ve gece kuvvetli olacağı öngörülüyor.

22 ARALIK 2017 CUMA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

'Kar ne zaman yağacak?' sorusu cevap buldu. Ankara'da haftasonu kar yağışı beklenirken, İstanbul ve İzmir için yağış uyarısı verildi. Meteoroloji'nin haftalık tahminine göreyse yurdun genelinde hava durumu şu şekilde seyredecek:

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı, güneydoğusunun yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı bekleniyor.

EDİRNE °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Kütahya'nın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra İzmir çevrelerinde yer yer kuvvetli(21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

DENİZLİ °C, 11°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

İZMİR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz bölümü, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 21°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

MERSİN °C, 20°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Çankırı, Eskişehir ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey kesimleri ile yüksekleri karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KAYSERİ °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

SİNOP °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGELERİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, doğusunun iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

RİZE °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, kuzey kesimleri ile Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

AĞRI °C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

VAN °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor.

MARDİN °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar