Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Star Wars çoraplarının sırrı

Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Star Wars çorapları dikkat çekti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Star Wars çoraplarının sırrı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
26 Ocak 2018 Cuma 13:05

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun her yerde giydiği meşhur Star Wars çorapları yine olay oldu.


70'e yakın ülkeden liderleri, iş insanlarını ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren Davos Zirvesi'nde üçüncü güne girildi. Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda Kanada Başbakanı, mor renk ve sarı ördek desenli çorabıyla zirveye damgasını vurdu. Trudeau, Pakistan Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Malala Yousafzai ile sohbet etti.Trudeau bunu ilk kez yapmadı. Daha önce de çorapları hep konuşulmuştu.Brüksel'deki NATO zirvesinde Justin Trudeau'nun renkli çorapları Almanya Başbakanı Merkel'in de dikkatini çekmişti.Trudeau, dini bir törende renkli çoraplarıyla görüntülenmişti.

Daha önce de Kanada Başbakanı Justin Trudeau, özgürlükçü fikirleri ve yakışıklılığı kadar modaya uyan, şık giyimiyle de konuşuluyor.Başbakan, son olarak, New York’taki üst düzey toplantıdaki çorap seçimiyle gündeme geldi.

New York’ta düzenlenen ekonomi forumuna katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, fikirlerinden çok Star Wars çoraplarıyla sosyal medyanın gündemine girdi.


Lincoln Center’daki Bloomberg Global Business Forum’da ve Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın etkinliğinde görülen Trudeau, çoraplarıyla tüm dünyanın dikkatini çekti. Ekonomik büyüme, yoksulluk, girişimcilik gibi konularda konuşan Trudeau, Star Wars karakteri Chewbacca’lı çorapları fark edilince, sosyal medyanın en çok konuşulan kişilerinden biri haline geldi.

Star Wars serisinin yapımcısı William Shatner da “Arkadaş olduğumuzu sanıyordum. Chewbacca’lı çorap mı?” diye esprili bir not yazdı.

Yine Toronto'daki kutlamalarda genç başbakana kılıç hediye edilirken, düzenlenen törene Trudeau'nun çorapları damga vurdu.


Justin Trudeau, daha önce kırmızı kuru kafalı çoraplarıyla dikkatleri çekmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun çoraplarının sırrı ne?

Tabii tüm bunların yanında Justin Trudeau’un eğlenceyi sevmekle beraber, aslında bu çorapları tercih etmesinde şirinlikten de öte bir durum söz konusu. Trudeau, çoraplarıyla aslında aidiyet işareti veriyor. Birkaç yıl önce New York Times’te yayınlanan bir makalede, “Çoraplar, bir yere geldiğinizin göstergesi olarak el sıkışmak gibi güçlü ve kişisel bir hareket olmaya başladı” denilmişti. Silikon Vadisi’nde de uzun süredir, kurumsal hayata bir başkaldırı göstergesi olarak renkli çoraplar giymek oldukça yaygın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar