İzmir'de 4,9 büyüklüğünde deprem!

AFAD, İzmir Buca'da saat 03.29'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illlerden de hissedilen depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem sırasında kalp krizi geçiren bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği açıklandı. Deprem anında balkondan düşen bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi

İzmir'de 4,9 büyüklüğünde deprem!
Son Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 16:03
4 Kasım 2022 Cuma 11:54

İzmir’de merkez üssü Buca ilçesinde gece saat 03.29’da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 14.47 kilometre derinlikte olduğu belirlenirken yaşanan sarsıntı sonrası vatandaşlar kendilerini dışarı attı.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Yerin 14.47 km altında meydana gelen depremde, Konak ilçesi Kubilay Mahallesi'nde bir caminin minaresi büyük bir gürültüyle yıkıldı. Öte yandan deprem sırasında, iki vatandaş yüksekten atlayarak yaralandı. Depremin ardından açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Kıymetli İzmirliler. Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak'ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun" mesajını paylaştı.

Deprem sırasında kalp krizi geçiren bir kişi hayatını kaybettiği belirtililrken balkından atlalayn bir kişinin daha hayatını kaybettiği ifade edildi

80 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Deprem İzmirlileri uykudan uyandırarak sokağa döktü. Yaklaşık 7 saniye süren deprem, paniğe neden oldu. AFAD'ın verdiği bilgiye göre; 4.9 büyüklüğündeki depremden sonra, saat 09:50 itibarıyla büyüklükleri 1.0 ile 2.7 arasında değişen 80 artçı deprem meydana geldi.

BAKAN KOCA: 1'İ AĞIR 7 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 şiddetindeki depremde, güncel bilgilerimize göre can kaybı olmadı. Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Arkadaşlarımız görev başında. Çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU, İZMİR'DE: 20 BİNADA ÇATLAKLAR OLUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası İzmir'e geldi. Konak ilçesinde bulunan Selahattinoğlu Cami minaresinin yıkılması sebebiyle bölgeye gelen Bakan Soylu; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AFAD yetkilileri ile incelemelerde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Burada açıklama yapan Bakan Soylu, "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Daha büyük, içimizi acıtacak, ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. Bu açıdan buradaki yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım" diye konuştu.

Deprem hakkında bilgi veren Bakan Soylu, "Gece yarısı 03.29 civarında İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmada 14.4 kilometre derinlikte meydana geldi. Gerek İzmir gerekse Ankara'daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptı. 3 vatandaşımız atlamak suretiyle yaralandı. Birisinin durumu ağır. Şu anda müdahalesi yapılıyor. Toplam 31 vatandaşımız panik sebebiyle hastanelere başvurdu. Buca'ya da geçeceğiz. Allah'a şükür can kaybı yok ama yaklaşık 20 kadar binada çatlaklar, bir takım hasarlar söz konusu. Bu konuda tespit yapacağız" sözlerine yer verdi.

BAKAN KURUM: MİNARE DIŞINDA OLUMSUZ BİR İHBARLA KARŞILAŞILMADI

İzmir'in Buca ilçesinde, saat 03.29'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Kurum, "Güzel İzmir'imize geçmiş olsun. Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı. Tüm kurumlarla koordineli bir şekilde süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

DEPREMİN HASARI GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

İzmir'de merkez üssü Buca ilçesi olan 4.9 büyüklüğündeki depremde, hasarın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Hasar-tespit çalışmaları sonrası zarar gören telefon ve internet hatları yenilenmeye başladı. Depremde Konak ilçesindeki Selahattin Oğlu Camisi'nin minaresi de hasar gördü. Depreme ilişkin açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Konak'ta sadece bir yerde sıkıntı var. Tescilli bir bina olduğu için tespitleri yapıyoruz. Biraz sonra yıkım ekipleri gelecek. Çalışmaların ardından hemen bertaraf edip, yapımını gerçekleştireceğiz. Yapı stoğu olarak değerlendirdiğimiz zaman, kentsel dönüşüm diyoruz. Çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde dönüşümün sağlaması için tüm kurumların beraber çalışması gerekiyor. Şu ana kadar ilçemizde başka bir sıkıntı görünmüyor. 500 yıllık bir cami bu. Zaten bölge olduğu gibi tescilli" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar