Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’ye mi geçti?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz geçtiğimiz günlerde MHP’den istifa etmişti. Kocamaz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İYİ Parti saflarında yolumuza devam ediyoruz” dedi

Burhanettin Kocamaz İYİ Parti’ye mi geçti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
3 Aralık 2018 Pazartesi 14:18

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ettiğini açıklamıştı. Kocaman İYİ Parti'ye geçti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kocamaz şu ifadeleri kullandı:

“Bugün hepimiz ve Mersinimiz için önemli bir karara şahitlik edeceğiz. Bizi hizmet yolundan alıkoyma, birbirimizden ayırma, sevgi bağlarımızı koparma, vefa duygularını rafa kaldırarak halkımızla aramıza set çekme, hizmetlerin önünü keserek, Mersin´i hiçe sayma çabalarına rağmen sizlerin 'yola çık, yol açık' şeklinde sloganlaştırdığınız çağrı, talep ve ısrarlarınıza sessiz kalmayıp sizlere olan tam güvenimizle hak, hukuk ve adalet için, Mersin'e ve Mersinli'ye olan inanç, saygı, sevgimiz ve tüm samimiyetimizle kaldığımız yerden eksik hizmetlerimizi tamamlamak üzere yeniden yola çıkıyoruz."

"Yeni bir yol açılıyor"

Atatürk'ün azim, cesaret ve kararlılığı, Alparslan Türkeş'in de ülkücü edep ve terbiyesi çerçevesinde yeni bir yol açıldığını vurgulayan Kocamaz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; "Biz biliyoruz ki; Türk Milleti'ne mensubiyeti olanlar, ona karşı sadakat hissi taşıyan ve 'Türk milliyetçisiyim' diyenler görevden kaçmazlar, kaçamazlar! Ve engelleri aşmak için 'Ya bir yol bulurlar ya da bir yol açarlar'. Biz de bugün Mersin'e ve Mersinliye olan inanç, güven ve muhabbetimizle, hizmetlerimizin devamı için yeni bir yol açıyor, İYİ Parti saflarında yolumuza devam ediyoruz. Rabbim aldığımız bu kararı Mersinimiz, halkımız ve bizler için hayırlı eylesin. Rabbim Hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

Burhanettin Kocamaz kimdir?

Burhanettin Kocamaz 27 Ocak 1955 tarihinde Tarsus'ta dünyaya geldi.  Eski Tarsus Belediyesi ve mevcut Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Belediyeler Birliği başkanı. 1977 yılında Gazi Üniversitesi'nden mezun olarak kimya öğretmeni olan Kocamaz Hatice Yılmaz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Burhanettin Kocamaz 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı olmuştur. MHP'den istifa eden Burhanettin Kocamaz, hala Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar