Beyoğlu'da öldürülen İTÜ'lü Halit Ayar'ın katillerine istenen ceza belli oldu

İstiklal Caddesi’nde 7 Eylül'de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Beyoğlu'da öldürülen İTÜ'lü Halit Ayar'ın katillerine istenen ceza belli oldu
Son Güncelleme: 30 Eylül 2019 Pazartesi 16:41
30 Eylül 2019 Pazartesi 15:43

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan Halit Ayar, 7 Eylül 2019'da iki arkadaşıyla birlikte tramvay durağında otururken ellerinde kırık şişe ve bıçakla para isteyen iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Savcılık, 20 gün sonra soruşturmayı tamamladı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında bir suçu işleyememekten dolayı duydukları infialle "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianame onaylanırsa ağır ceza mahkemesinde yargılanacaklar

Şüpheliler hakkında Halit Ayar'ın iki arkadaşına karşı eylemlerinden dolayı ise ayrı ayrı "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan toplam 26'şar yıldan 40'ar yıla kadar hapisleri istendi. Şüpheliler hakkında "Nitelikli yağma teşebbüs" suçundan ise toplam 22 yıl 6'şar aydan 33'er yıla kadar hapisleri talep edildi. İTÜ'lü gencin bıçaklandığı ana ait güvenlik kamerası görüntüleri de yayınlanmıştı. İddianame onaya sunulmak üzere başsavcılığa gönderildi. İddianame onaylanırsa ağır ceza mahkemesine gönderilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar