İstifası istenen 3 belediye başkanında son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa edecek dediği 3 belediye başkanlarında son durum.

İstifası istenen 3 belediye başkanında son durum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
23 Ekim 2017 Pazartesi 14:05

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'in isitfa edeceğini açıkladığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Beştep'ye çıktı. Gökçek,  Erdoğan görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşme sınrası Gökçek, Külliye'den ayrıldı. 

Melih Gökçek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 28 Ekim Cumartesi günü istifa edeceğini duyurdu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Melih Gökçek, Dikmen'deki konutunda bulunan tablo ve benzeri eşyalarını taşıtmaya başladı az önce... Şu an taşıyorlar...” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe:

İstifası istenen bir diğer Belediye başkanı Recep Altepe’nin ise bugün katılacağı bir açılış töreninde konuşma yapacağı öğrenildi.

Recep Altepe istifa etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldığı açılış sonrası düzenlediği basın toplatısında, "Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz. Çatışmayacağız. Hasar da vermeyeceğiz." diyerek istifa ettiğini açıkladı.

İstifa sürecini anlatan Hürriyet yazarı Gazeteci Abdülkadir Selvi: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ise istifa etmeyeceğini Başbakan'a ilettiğini söyleyen Selvi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur süreçin ise kendi iradesi doğrultusunda geliştiğini ifade etmişti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur:

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen Ahmet Edip Uğur ise, süreçin  kendi iradesi doğrultusunda geliştiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 belediye başkasının istifa süreciyle ilgili şu demeci vermişti:

(Belediye Başkanlarının istifalarının istenmesi) 'Bedeli ağır olacak' demedim 'Gereği ne ise o yapılır' dedim. 3 Belediye Başkanımız istifalarını verdiler 3 Başkanımız daha verecek. En kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. Aksi taktirde gereği ne ise yapılacak. Yetkili kurullarımız bu konuyla ilgili kararı verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar