Yerbilimci Prof. Dr. Ercan açıkladı! İstanbul’da tahmini deprem ne zaman?

Türkiye'nin önemli yerbilimcilerinden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, katıldığı bir tv programında İstanbul'da iki deprem beklediğini söyledi. Ercan, "Bir tanesi Küçükçekmece tarafında, diğer bir deprem de Mudanya'dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne'ye giden hat üzerinde meydana gelecek" dedi

Yerbilimci Prof. Dr. Ercan açıkladı! İstanbul’da tahmini deprem ne zaman?
Son Güncelleme: 2 Aralık 2019 Pazartesi 12:20
2 Aralık 2019 Pazartesi 12:17

İstanbul'da, 26 Eylül'de Silivri açıklarında yaşanan 5.8'lik depremin üzerinden aylar geçse de İstanbul'un deprem gerçeği her daim gündemdeki yerini koruyor. Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu'da yaşanan dapremlerin ardından yerbilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'e konuk olan Prof. Dr. Ercan, İstanbul depremine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Ercan şunları söyledi:

"1960'lı yıllardan itibaren Kuzey Anadolu fay hattında depremler doğudan batıya doğru gelmeye başladı. Kocaeli depremi yaşadı. Bu depremin aynı hat üzerinde batıda yaşanması muhtemel. Aslında deprem İstanbul'da olmayacak; Kuzey Marmara depremi olacağı için Tekirdağ, Yalova, Bursa, Çanakkale etkilenecek.

"İstanbul'da iki deprem bekliyorum"

İstanbul'da iki deprem bekliyorum. Bir yerde büyük bir deprem olmuşsa orada en az o kadarlık bir deprem bekliyoruz. Bir tanesi Küçükçekmece tarafında, diğer bir deprem de Mudanya'dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne'ye giden hat üzerinde meydana gelecek.

"Ben depremi 2045'te bekliyorum"

Kuzey Marmara bugüne kadar 16 tane büyük deprem görmüş. Biz 17'ncisini bekliyoruz. İstanbul'da en riskli alan Haliç hattının altında kalan Asya ve Avrupa yakasındaki tüm bölgeler deprem açısından risk taşımaktadır. Benim deprem beklediğim yıl 2045'tir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar