Adaylık istifaları başladı. Emniyet Genel Müdürü'de istifa etti

azonceoldu.com’un ulaştığı bilgiye göre İstanbul’da bazı ilçe belediye başkanları bugün milletvekilliği için istifa edecek. Son dakika haberine göre; Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Adaylık istifaları başladı. Emniyet Genel Müdürü'de istifa etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 10:06

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak isteyen kamu görevlileri ve rütbeli askerlerin adaylık başvurusunda bulunmaları için mevcut görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Seçimlerin 24 Haziran’a alınmasıyla gözler YSK’nın istifalar için açıklayacağı tarihe çevrilmişti. YSK geçtiğimiz günlerde kamu görevlilerinin ve rütbeli askerlerin aday olmaları için son istifa tarihini 26 Nisan 2018 saat 17:00 olarak açıklamıştı.

İSTANBUL’DA BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİFA EDECEK

azonceoldu.com’un ulaştığı bilgilere göre İstanbul’da bazı belediye başkanları 24 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için bugün istifalarını İçişleri Bakanlığı’na sunacaklar.

İstifa edecek ilçe belediye başkanları arasında Kadir Topbaş’ın istifası sonucu İstanbul Belediye Başkanlığı için güçlü adaylar arasında gösterilen isimlerin de olduğu gelen bilgiler arasında.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İstifa edenler, görevlerinden ayrı kaldıkları sürece memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından değerlendirilmeyecek.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

 

Aday olamayıp döndüklerinde, bu süreyle ilgili hiçbir ödeme yapılmayacak. Aday olamayanlar veya seçilemeyenler, YSK kesin sonuçları açıklamadan, listeler kesinleşir kesinleşmez kurumlarına müracaat ederek atanmalarını isteyebilecek.

KİMLER GERİ DÖNEMEYECEK?

İstifa eden yüksek mahkeme üyeleri, hakimler ve savcılar, subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

İSTİFA EDEN İSİMLER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz milletvekilliği adaylığı için istifa etti.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de istifa ettiğini açıkladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 24 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etti. 

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da istifa edenler arasında.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Kaya milletvekilliği için görevinden istifa etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar