İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü

Son dakika haberine göre, İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düştüğü bildirildi. 4 asker şehit oldu. Katıldığı bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan düşen helikopterle ilgili, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum" dedi

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
26 Kasım 2018 Pazartesi 11:21

Son dakika bilgisine göre, İstanbul Sancaktepe'de UH-1 tipi askeri helikopterin düştüğü bildirildi. Helikopterin yerleşim yerinde binaların arasına düştüğü görüldü.

Düşen helikopterde 4 askerin şehit olduğu 1 askerin de yaralandığı belirtildi

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Erdoğan: Allahtan rahmet diliyorum

Katıldığı bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan düşen helikopterle ilgili, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum" dedi

Milli Savunma Bakanı Akar, askeri helikopterin düştüğü Sancaktepe'de incelemelerde bulunacak. Bakan Akar'ın, kaza bölgesinde yaptığı inceleme sonrası, "2 subay, 2 astsubayımız şehit oldu, 1 uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede" açıklamasını yaptı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı

İstanbul Valisi Yerlikaya: "Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir."

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, helikopterin eğitim uçuşu için havalandığını, bölgenin askeri alan yakın olduğunu ifade ederek, 'Burada Kava Havacılık Alayı var. Eğitim uçuşları yapılabiliyor. Sarıgazi'deki apartmanın yan bahçesine düşüyor. Hava koşullarında ciddi bir bozukluk yok. Burada mevsimine göre 23.00'e kadar uçuşlar oluyor' diye konuştu.

 

Sarıgazi Mahalle Muhtarı Göker Göktaş kaza anını anlattı. Götaş, "Evlerin üstüne de düşebilirdi. Evlerin arasındaki boşluğa indirmeye çalıştı. Canları pahasına bunu yaptılar. Sık sık burada eğitim uçuşları oluyor. 2009'da da bu çevreye düşmüştü. Herhangi bir vatandaşın burnunun bile kanamamasını sağladılar. Allah rahmet eylesin. Bir şey söyleyemiyorum." dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar