İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçları soruşturulabilecek

Filistin'li çocuklara yaptıkları barbarlıklar ile gündeme gelen İsrail'e Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden soğuk duş. UCM Filistin topraklarında işlenen suçlar için yargı yetkisinin olduğuna hükmetti. Netanyahu "UCM siyasi bir organ olduğunu bir kez daha kanıtladı" diyerek tepki gösterdi

İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçları soruşturulabilecek - Sayfa 1

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ilk derece dairesinin verdiği kararda, Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün, soruşturmaya dahil edilen Filistin toprakları içerisinde yer aldığı belirtildi.

1 12
 
İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçları soruşturulabilecek - Sayfa 2

Filistin'in Roma Statüsü'ne taraf devlet olduğu ve sınırlarının 1967 yılından bu yana işgal edilen Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü de içerdiği ifade edilen kararda, Filistin'in diğer üye ülkeler gibi UCM'ye taraf olduğu vurgulandı.

2 12
 
İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçları soruşturulabilecek - Sayfa 3

Mahkemenin yargı yetkisine giren toprakları belirlemeyi amaçladığı kaydedilen kararda, UCM'ye taraf devlet olmak için gerekli şartları yerine getiren Filistin'e diğer üye ülkeler gibi muamele edileceği bildirildi.

3 12
 
İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçları soruşturulabilecek - Sayfa 4

Kararda, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının teyit edildiğine, Oslo müzakerelerinin mahkemenin yargı yetkisini sınırlandırmadığına hükmedildi.

4 12