4 parti ittifak üzerinde anlaştı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifak konusunda anlaştı. Resmi açıklamanın ise perşembe günü yapılması bekleniyor

4 parti ittifak üzerinde anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Mayıs 2018 Salı 19:10

İYİ Parti, CHP, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Parti  (SP) ittifak konusunda anlaştı. Resmi açıklamanın ise perşembe günü yapılması bekleniyor. İttifakın ismine ise liderlerin karar vereceği belirtildi. 

İttifak milletvekili seçimleri için oluşturuldu.

4 partinin kurduğu ittifak protokolü yarın 15.00'te genel başkanlar tarafından açıklanacak.

İTTİFAK ANLAŞMASINI MEHMET ASLAN VE EREN ERDEM TWITTER'DAN DUYURDU

CHP Milletvekili Eren Erdem, "Birbirine “namussuz, şerefsiz, cibilliyetsiz” diyen iki kişi (AKP ve MHP) ittifak kurunca “milli ittifak,” birbirine hiç küfür etmemiş, farklı düşünen ama ortak paydası DEMOKRASİ olan partiler bir araya gelip konuşunca “hain plan, ihanet planı...” Siz gerçekten ruh hastasısınız.." açıklamasında bulundu.

İYİ Partili Mehmet Arslan, "İYİ Parti, CHP, Saadet partisi ve Demokrat Parti ittifak yapmak için anlaştılar! Hayırlı olsun... iyi olacak." ifadelerine yer verdi.

"4 PARTİ İTTİFAK ÜZERİNDE ANLAŞTI"

Gazeteci İsmail Saymaz, "Bugün itibariyle 4 parti ittifak üzerinde anlaştı. Bugün itibariyle görüşmeler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Parti ve Demokrat Parti seçime birlikte girme yönünde el sıkıştılar. Bu platformun adı 'Demokrasi İçin Milli Birlik' veya 'Demokrasi İttifakı' olacak."  açıklamasında bulundu. 

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti ve MHP'nin üzerinde anlaştıkları 'Cumhur İttifakı' cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduklarını açıklamışlardı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı açıklanmadı

24 Haziran seçimlerinde birçok partinin adayı belli olurken CHP'de aday belirsizliği sürüyor. Meclis kulislerinde, Muharrem İnce, İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen gibi adayları sıklıkla geçsede partiden resmi açıklama yapılmadı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin cumhurbaşkanı adayının 4 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da açıklanacağını söyledi.

İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener

Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 15 vekil partiden istifa ederek İYİ Parti sıralarına geçmişti. Meclis'te grup kurma çoğunluğunu elde eden İYİ Parti, cumhurbaşkanı adayı olarak partinin Genel Başkanı Meral Akşener'i aday gösterdi.

Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi'nde Abdullah Gül'ün aday olacağı konuşuluyordu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül partilerin ortak mutabakat sağlamamasından dolayı aday olmayacağını açıklamıştı. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı açıkladı.

HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş

HDP'den şu ana kadar  yapılan açıklamalarda tutuklu olarak cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın 24 Haziran seçimlerinde aday gösterileceği ifade ediliyor. 

Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek

Vatan Partisi 24 Haziran seçimlerinde Genel Başkanları Doğu Perinçek'i aday olarak göstereceklerini ilan etti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar