İran gösterilerini değerlendiren Karamollaoğlu: Bu sefer tersten bir hareket var

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ümit ederim ki, İran bunun üstesinden gelir” dedi

İran gösterilerini değerlendiren Karamollaoğlu: Bu sefer tersten bir hareket var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
3 Ocak 2018 Çarşamba 15:23

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, İran'daki protestoları da değerlendirdi.

 Karamollaoğlu, “İran kısmi bir demokrasi var kendine mahsus özgü bir demokrasi" diyen Karamollaoğlu, parlamentonun seçimle geldiğini, Cumhurbaşkanının seçimle iş başına geldiğini söyledi. Karamollaoğlu, "Ancak bir rehberlik makamı var, o rehberlik makamı adayları da kanunları da veto etme yetkisine sahip" dedi.

Dış güçlerin İran'daki rejimden rahatsız olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ABD, özellikle dış güçler İran'daki bu rejimden ve rejimin tutumundan rahatsız oldukları için yıllardır fırsat kolluyorlar. Şu anda da bir rahatsızlık var. Ruhani'nin yaklaşımını olumlu buluyorum şahsen. Yani ‘Hükümetler tenkit edilebilir, edilmeli de.

Vatandaşın bir takım problemleri sıkıntıları olursa onlar bu sıkıntılarını mitinglerle vesairelerle dile getirebilmeliler, bundan dolayı da biz bunu makul karşılıyoruz. Ama bu gösterilerde sınırlara dikkat edilmeli, başkasının malına canına zarar verilmemeli' diyor. Şimdiye kadar da itidalli gittiler. Tabi itidalli olmasına rağmen 18 kişinin hayatını kaybetmiş olması bugüne kadar iyi değildi, tabi 18 kişi az değil. Ümit ederim ki, İran bunun üstesinden gelir. "

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar