Irak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bağdat’ta başlayan ve ardından Irak’ın birçok kentine sıçrayan hükümet karşıtı protestolar nedeniyle Bağdat’ta birçok resmi kurum göstericiler tarafından ateşe verildi. Irak genelinde iki gündür süren gösterilerde ölü sayısı 12'ye yükselirken başkentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Son Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 12:54
3 Ekim 2019 Perşembe 10:49

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ve ülkenin güney kentlerinde yolsuzluk ve işsizlik nedeniyle düzenlenen protestolarda ölü sayısı her geçen saat artıyor. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, sabah saat 5’te Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak Başbakanı Abdülmehdi, kararın ülkedeki siyasi tarafların gerçekleştirdiği toplantıda alındığını belirterek, “Sokağa çıkma yasağı kararı, düzeni, iç güvenliği, kamu malını, göstericileri güvenlik güçlerine saldıran provokatörlerden korumak ve erbaini ziyaretinin düzenlenmesi amacıyla alındı” dedi.

Bağdat'ın yanı sıra, Zikar (Nasiriyye),Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yolcular ve hastalar yasaktan muaf

Abdülmehdi açıklamasında, sokağa çıkma yasağının uçakla yolculuk yapacak kişileri, hastane ile elektrik kurumları gibi çalışanları kapsamadığını kaydetti.

Ölü sayısı 12'ye yükseldi

Irak genelinde iki gündür süren gösterilerde ölü sayısı 12'ye yükseldi. Bağdat'ta salı günü 4, Zikar'da 1 kişi olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti. Bağdat, Zikar ve diğer bazı vilayetlerde düzenlenen gösterilerde binlerce Iraklı yaşam şartları ve belediye hizmetlerinin iyileştirilmesini, istihdam imkanlarının artırılmasını, devlet kurumlarındaki mali ve idari yolsuzlukların sonlandırılmasını istiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar