İnce: Onarım sürecinden sonra parlamenter sisteme döneceğiz

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir gazeteye verdiği röportajda, Onarım sürecinden sonra parlamenter sisteme dönüleceğini söyledi.

İnce: Onarım sürecinden sonra parlamenter sisteme döneceğiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Mayıs 2018 Pazartesi 09:11

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Hürriyet gazetesine röportaj verdi. İnce, ‘’Üniversite yıllarında da böyleydim ben. Sol grubun içindeydim, lakabım ‘hacı’ydı. Kendime göre değerlerim var. Bunları kimseyle tartışmam, sorgulatmam. Kimin, ne düşündüğü umurumda değil. Nasıl yaşamak istiyorsam, öyle yaşıyorum. Bu 15 yaşımdan beri yaptığım bir şey, seçim için ya da göstermelik değil. Çocukluk arkadaşlarım, ailem, herkes bilir. Kendime göre inançlarım var, abdestsiz sokağa çıkmışlığım yoktur. Hiçbir mitingime Ayet-el Kürsi okumadan başlamam. Bunlar benim inançlarım, isteyen beğenir isteyen beğenmez’’ dedi.

İnce kendisine sorulan ‘Hiç mi iyi bir şey yapmadı Ak Parti? Seçmenin 16 yıldır iktidara taşıdığı düşünülürse’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

‘’Bunlar siyasette olabilir. Bakın 450 milyar dolar borcumuz var. Bunun 320 milyar doları 16 yılda alınmış. Bu aldıkları parayı fabrikaya, üretime değil, taşa, toprağa, betona yatırmışlar. Dolar yükseliyor, “Dış mihraklar var” diyorlar. Bu mantığa aykırı. 450 milyar dolar alacağı var bu dış güçlerin. Alacağı olan biri seni niye batırmaya çalışsın? O parayı tahsil etmek ister. Türkiye’nin bu gidişattan çıkışı hukuk devletiyle olacak’’

İnce herkes için önceliğin adalet olması gerektiğini belitti.

İnce, parlamenter sisiteme dönüş hakkındaki soruya, ‘’ Hemen değil. Onarım sürecini tamamlayacağız. Yargıyı düzeltip, aksaklıkları gidereceğiz. Bunları yapmadan teknik olarak isteseniz de dönemezsiniz.’’ cevabında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar