Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı: Erdoğan otoriter değil, tedbirli bir lider

Habertürk'te Kübra Par'ın bu haftaki konuğu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik gündeme dair birçok açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı: Erdoğan otoriter değil, tedbirli bir lider
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Mayıs 2018 Perşembe 21:10

Habertürk TV'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Devlet Bahçeli'nin 'Af önerisine' dair de açıklamalar yaptı.

"'Af önerisi' çok parlak bir fikir olmayabilir.''

Kübra Par'ın 'Bahçeli'nin af çağrısını yerinde buluyor musunuz?' sorusuna Çevik, ''Şu anda Türkiye'de hapisanelerde yığılma var. Sıkışıklık var tamam ama bunun çaresi af ilan etmek değildir. Affı ilan ettiğiniz zaman anayasaya uygunluğuna bakılıyor. Rahşan affı vardı. Herkese şamil oluyordu. Böyle bir şey çıkardığınız zaman FETÖ'cüleri ve PKK'lıları da çıkarmış olursunuz ki çok büyük tehlike olur. Ben bu işin teknisyeni değilim. Çok parlak bir fikir olmayabilir. Benim üstüme vazife değil. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda çok fazla konuşulmamızı istemediği, sıcak bakmıyor. Gereksiz bir tartışma yaratmak istemiyor. Sayın Bahçeli'yle bir görüşme yapacak.'' cevabını verdi. 

''Erdoğan otoriter değil tebirli bir lider''

Kübra Par'ın 'Sayın Cumhurbaşkanımıza dair otoriterleşme, muhalif seslerin bastırılması konusunda eleştiriler yapılıyor. Erdoğan'la bu görüşleri paylaşıyor musunuz?' sorusuna Çevik, ''Sayın Cumhurbaşkanımız da Türkiye'de demokrasinin çok daha ilerlemesini, ciddi özgürlükler konusunda açılımlar yapılması gerektiğini savunan bir insan. Her gün devletini, kendi insanını tehdit altında hissederse o zaman gerçekten bazı tedbirleri alması gerekiyor. 2007'ye kadar reformist bir Recep Tayyip Erdoğan var. Otoriter falan olmadı Cumhurbaşkanımız. Darbe geçirmiş ülke tedbir almalı. Erdoğan otoriter değil tedbirli bir lider.Ben hayatımda bu kadar yumuşak bir OHAL görmedim'' yanıtında bulundu. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar