Rusya'dan AB'ye rest: İlişkileri koparmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği tarafından Rusya'ya ekonominin hassas alanlarını riske atacak yaptırımlar uygulanması halinde AB ile ilişkileri koparmaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya'dan AB'ye rest: İlişkileri koparmaya hazırız
Son Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 12:15
12 Şubat 2021 Cuma 12:11

Rusya Dışişleri bakanı Lavrov, AB dış politika sorumlusu Josep Borrell'in 'Rusya'ya yaptırımlar uygulanabilir' açıklamasına cevap verdi. Lavrov, Rus ekonomisini riske atacak yaptırımların uygulamaya konması halinde, AB ile ilişkilerini kesmeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya'nın askeri alanda tamamen kendi kendine yeterli olduğunu söyleyen Lavrov, ekonomisinde de aynı durum için çabalaması gerektiğini söyledi.

"Barış isteyen savaşa hazır olsun"

Rusya'nın hazır olduğunu belirten Lavrov, 'En hassas sektörleri de dahil olmak üzere ekonomimiz için risk oluşturabilecek yaptırımların olduğunu bir kez daha görürsek, kendimizi dünyadan izole etmek istemiyoruz ama hazır olmalıyız.' dedi.

Lavrov, konuyu bir Latin atasözüyle özetlemeye çalıştı: Barış isteyen, savaşa hazır olsun...

Bu ayın başlarında Moskova'yı ziyaret eden Avrupalı diplomat Josep Borrell, Brüksel'in Moskova'ya yeni yaptırımlar uygulamayı düşüneceğini ve konunun Şubat ve Mart aylarında AB zirvelerinde tartışılacağını söyledi.

Borrell ayrıca Rusya'nın kendisini Avrupa'dan izole ettiğini iddia etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, açıklama karşısında 'şaşırdıklarını' kaydederek, Borrell'in bu sözlerinin, Moskova'da söyledikleriyle çeliştiği belirtildi.

Blok ile Rusya arasındaki yeni gerginlik, çok sayıda AB politikacısının Rus muhalefet figürü Aleksey Navalny'nin davasıyla ilgili olarak Rusya'ya yaptırım önermesini izledi. Navalny, Moskova mahkemesi tarafından yürütülen bir dizi kabahat davasında 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar