İkinci turda ortak aday mı desteklenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı bir konuşmada ‘garip bir senaryo var ortada’ açıklamasını yapmıştı. İddiaya göre ikinci tura kalan aday diğer partiler tarafından da desteklenecek.

İkinci turda ortak aday mı desteklenecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 08:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında ‘Ortada garip bir senaryo var’ ifadelerini kullanmıştı. Senaryonun Anayasa’nın 101’inci maddesinde gizli olduğu öne sürüldü.  Habertürk’te yer alan habere göre, ilk tur görüşmelerin sonuçlarına göre AK Parti-MHP ve yanında BBP’den oluşacak Cumhur İttifakı dışında kalan partiler ortak bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma konusunda anlaşamayacak gibi…

AKŞENER ADAYLIKTAN VAZGEÇMİYOR

Meral Akşener adaylıktan vazgeçmiyor; CHP parti yönetimi ise Abdullah Gül’ün ortak aday çıkarılmasına “tabana uymaz” diyerek karşı çıkıyor. Abdullah Gül’ün bağımsız ya da Saadet Partisi’nden aday olabileceği iddia edildi.

16 Nisan’da halk oylamasıyla kabul edilen ve ilk seçimde yürürlüğe girecek Anayasa’nın 101. maddesinde “İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır.”

Yani seçimin birinci turunda son ikiye kalamayan ve ikinci turda yarışma hakkı elde edemeyen aday, muhalefetin ortak hamlesiyle en çok oyu alan ikinci adayın çekilmesiyle ikinci turda yarışabilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar