Bakan Soylu açıkladı: İki kritik tesise saldırıyı önledik

Katıldığı bir programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin iki kritik tesisine yapılan saldırının önlendiğini duyurdu.

Bakan Soylu açıkladı: İki kritik tesise saldırıyı önledik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Mart 2019 Perşembe 08:15

İçişleri bakanı Süleyman Soylu Habertürk’te gündeme ilişkini açıklamalarda bulundu.

Bu seçimin en çok İçişleri Bakanlığı olarak kendilerini ilgilendirdiğini belirten Bakan Soylu, “Türkiye uzun zamandır aradığı huzur ortamını buldu. Türkiye'nin 2019 hedefi 50 milyon turistin üzerinde. Türkiye terörle mücadele ediyor. Türkiye güvenlikle ilgili bütün verilerini çok iyi bir noktaya taşıyor. Asayişten tefeciliğe, organize suçtan evden hırsızlığa, trafik kazalarında ölümlerden uyuşturucuyla mücadeleye kadar, Türkiye hakikaten özellikle güvenlik açısından bir zaman dilimini yaşıyor” dedi.

“İki kritik tesisine yapılacak saldırıyı önlendik"

Türkiye’nin iki kritik tesisine yapılan saldırıyı önlediklerini bildiren Soylu, “Emniyet, Jandarma, Genelkurmay aynı zamanda MİT bir yumak gibi çalışıyor. Bugün MİT'le beraber Doğu illerimizden birinde üç önemli kişiyle operasyon gerçekleştirildi. Özellikle Irak'ın kuzeyinde, Suriye'de kurduğumuz, bölgesel ülkelerle gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde Türkiye tarihin en büyük güvenlikli döneminden geçiyor” ifadelerini kullandı.

“Belediyeler terör örgütü PKK'nın şah damarlarıydı"

Operasyonların kesintisiz sürdüğünü açıklayan Bakan Soylu, “Belediyeler bir kere terör örgütlerinin şah damarlarıydı. Adamı oradan götürüyorlardı. İhaleleri oradan verip, şişkin faturalarla terör örgütüne kaynak sağlıyorlar. Uluslararası alanda yapmış olduğu ziyaretlerle PKK'nın Avrupası ve PKK'nın Türkiyesini koordine ediyorlardı. Dağa adam gönderme organizasyonun belediyeler ve HDP parti üzerinden gerçekleştiriyorlardı. Festivaller adam alma festivalleri olarak değerlendiriyorlardı. İş makinalarıyla PKK'ya yardımları, erzak yardımları, para toplamaları. Bütün bunların tamamı 94 belediyeye kayyum atanınca tamamıyla kesildi” söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar