İbrahim Kalın: İdlib mutabakatı insanı krizi önledi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada “İdlib mutabakatı insanı krizi önledi. Geciktirilmeden hayata geçirilmeli” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın: İdlib mutabakatı insanı krizi önledi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
21 Eylül 2018 Cuma 12:24

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısında konuştu. Gündeme iliişkin açıklamalarda bulunan Kalın, Türkiye ile Rusya arasında sağlanan İdlib mutabakatının insanı krizi önlediğini ve geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kalın şu ifadeleri kullandı:

"ABD ile varılan Münbiç mutabakatının uygulanması büyük önem arz ediyor. Ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. 90 günlük takvim konulmuştu, daha fazla vakit geçirmeden bunu uygulanması büyük önem arz ediyor. Münbiç yol haritasının herhangi bir gecikme olmadan uygulanmasını bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Ortak devriye yakında başlayacak.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti"

Türkiye'nin izlediği diplomasi, küresel barışla ilgili önemli mesajlar verecek. Bunun yanında bir çok ikili görüşmeleri olacak. Orada Türk vatandaşlarımızla da görüşecek. New York'tan Berlin'e geçeceğiz.

 "ABD’nin YPG angajmanı endişe verici"

Sahadan aldığımız bilgiler, sürecin yavaş ilerlediği şeklinde. Biz bunu takip ediyoruz. YPG unsurlarının Fırat'ın doğusuna geçme isteğimiz devam ediyor. Biz bu anlaşmaya sağdığız. ABD'nin YPG ve PYD ile angajmanın devam etmesi bizim için ciddi bir endişe kaynağıdır.

 "Sınır ötesi FETÖ operasyonları"

ABD olur, başka yerler olur FETÖ'nün yuvalandığı yerler olabilir. İlgili birimlerimizin operasyonları devam edecek. Her an her yerde her şey olabilir.

Bahçeli’nin yerel seçim açıklaması

Cumhur İttifakı geçtiğimiz seçimlerde çok önemli katkılar sundu. Bunun muhafaza edilmesi önem arz ediyor. Bunun detaylarını Sayın Cumhurbaşkanımız çalışacak. Sayın Bahçeli'nin açıklaması memnuniyet verici.

Katar’ın hediye ettiği uçak hakkında açıklama

Burada devletin bütçesinden 1 TL bile çıkmış değil. Kimsenin şahsi malı değildir, bu Katar'la iyi ilişkilerin bir göstergesidir. Bunun üzerinden yeni polemikler üretmeye gerek yoktur." 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar