İbrahim Kalın: Hulusi Akar Paşa'nın Gül ile 40 yıllık dostluğu var

Kübra Par'in sunumuyla Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Kübra Par ile Açık ve Net' programına Cumhurbaşkanlığı Sözücü İbrahim Kalın konuk oldu.

İbrahim Kalın: Hulusi Akar Paşa'nın Gül ile 40 yıllık dostluğu var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 20:47

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ''Erken seçim ilan edildikten sonra seçmen Tayyip Erdoğan'a oy verecek ama AK Parti'yi cezalandıracak algısı yaratılmaya çalışıldı. Cumhurbaşkanı'nın verdiği tepki bunaydı. Başka partiye verip Cumhurbaşkanlığı söz konusu olunca Erdoğan'a vermesi de söz konusu olabilir. Erdoğan'ın adı hep birkaç puan önde oldu. Bunda yeni bir şey yok. Cumhurbaşkanı bu algıyı dağıtmak için böyle bir çıkış yaptı. Erdoğan Tayyip Erdoğan'a oy verenlere AK Parti'ye de oy vermesi çağrısında yaptı.'' açıklamasında bulundu.

"Hulusi Akar Paşa'nın Gül ile 40 yıllık dostluğu var"

Abdulla Gül ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın ''Bu ziyaret tamamı ile, Hulusi Akar Paşa'nın kırk yılı aşkın bir hukuku var, bu hukuka dayalı bir ziyarettir. Erdoğan'ın bilgisi ile gittik ancak bizim fikrimizdi onun talebi üzerine gitmedik dedi. Benim de on beş yıldan fazla süredir Gül ile bir hukukum var kendisi ile hem başbakanken hem cumhurbaşkanı iken çalışmalarımız oldu." şeklinde konuştu. 

"Çözüm süreci defteri kapatıldı"

Yeni bir çözüm süreci başlar mı sorusuna İbrahim Kalın ''Çözüm süreci defter, kapatıldı" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar