Bakan Koca duyurdu HES kodu kullanıma açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün duyurduğu seyahat izni için kullanılacak olan HES kodu kullanıma açıldı.

Bakan Koca duyurdu HES kodu kullanıma açıldı
Son Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 11:41
21 Mayıs 2020 Perşembe 11:18

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığının Covid19 salgını ile mücadele kapsamında kısa süre önce çıkardığı “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulamasına, “HES” kodu ekleniyor. Bakan Koca; “Kontrollü sosyal hayatın en iyi şekilde uygulanması için yeni girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Koronavirüsle mücadele bilişim ve teknolojinin sunduğu imkânlardan en üst düzeyde faydalanan ve tüm süreci sağlık bilişim sistemleri üzerinden kontrol ve takip eden Sağlık Bakanlığı, kısa süre önce Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile bu kontrol ve takibi vatandaşların da hizmetine sunmuştu. Bakanlık şimdi de kontrollü sosyal hayat için HES Kodu uygulamasını devreye alıyor.

Şehirlerarası seyahatlerde, işyerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanacak olan HES Kodu uygulaması ile vatandaşların kontrollü sosyal hayatta güvenliği en üst düzeyde sağlanacak.

Uygulamaya önce şehirlerarası ulaşımda geçiliyor

Bakan Koca, “Bu uygulamaya öncelikle, şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Tüm ulaşım süreçlerinde Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden HES Kodu oluşturulabileceği gibi, kısa mesaj yoluyla da HES Kodu alınabilecek. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolünü ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak ve buna göre tedbir alınacak. Eğer bir yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak. Böylece seyahatlerde tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışılacak.” şeklinde konuştu.

Koca: Sağlık bilgisi dünyada karşılıklı bir haktır

Bakan Koca, Covid19 salgınının sadece sağlığı değil, hayatın her alanını etkilediğini, HES Kodu’nun yaygın kullanılmasının hayatı kolaylaştıracağını, güvenli hale getireceğini söyledi ve “hastalıkla mücadelenin bu döneminde seyahat ederken, bizlerden risk taşımadığımızı göstermemiz istenecek. Bu bilgi dünyada karşılıklı bir haktır. Salgınla bulaşan hastalıkla ilgili sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi değildir.” dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar