HDP'den milletvekili aday adayı olan Ahmet Şık kimdir?

HDP'den milletvekili aday adayı olan Ahmet Şık kimdir? Gazeteci Ahmet Şık 24 Haziran seçimlerinde HDP'den milletvekili aday adayı oldu.

HDP'den milletvekili aday adayı olan Ahmet Şık kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Mayıs 2018 Çarşamba 22:18

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Rusya’nın Sesi FM’de “Bidebunudinle” programına telefon bağlantısı ile katıldı.Temelli “Herkesin ikinci turu kafasından çıkarması gerekiyor. Çünkü ikinci turu konuşmaya başladığınız andan itibaren birinci turu değersizleştirmeye başlıyorsunuz. Bizim herkese tavsiyemiz: Cumhur İttifakı karşısında başarılı olmanın yolu herkesin birinci turu önemsemesi ve bütün gücüyle birinci tura asılmasından geçiyor. Bunu başarabildiğimiz ölçüde ikinci tur konuşulabilir hale gelecek. Aksi halde çok ciddi riskler bizi bekliyor” dedi.

Gazeteci Ahmet Şık’ın milletvekilliği adaylığı iddiası sorulan  SezaiTemelli, “Evet aday adayları arasında. Çok şık bir şey oldu” açıklamasında bulundu. “Başka sürpriz, bizi şaşırtacak adaylar da var mı?” sorusu üzerine Temelli, “Tabi var. Biz aday adaylarımız üzerinden çok konuşmuyoruz. Çünkü son değerlendirme yapılana kadar. Ahmet ismi basına düşmüş” şeklinde yanıt verdi.

Ahmet Şık kimdir?

Ahmet Şık, 1970 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe, üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı. 1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

2005 yılında Radikal gazetesinde çalışırken, Doğan Grubu'na alacak davası açtığı için işten çıkarıldı. Sonrasında çalışmaya başladığı Aktüel dergisinden de açtığı dava gerekçe gösterilerek işine son verildi.

Hrant Dink suikastı sonrasında Nokta dergisinde yayımlanan "Asker İç Güvenlikten Elini Çekmeli" başlıklı röportaj ve "Hayata Dönüş" operasyonlarının yıldönümünde Bayrampaşa Cezaevi'nin kadın koğuşunda sağ kurtulan Münevver Köz ile yapılan "Bayrampaşa'da O gün" başlıklı söyleşi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinden yargılandı. 8 Mart 2007'de medyanın askerler tarafından fişlendiğinin iddia edildiği "Askerin medya notları!" başlıklı habere imza attı.

Radikal gazetesinden çalışma arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu ve Ergenekon'da Kim Kimdir? kitaplarında "Ergenekon Soruşturması'nın gizliliğini ihlal ettiği" iddiasıyla üç yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan 13 Mayıs 2011'de beraat etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar