Harekata katılan pilotlara Akar'dan anons

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, havadaki pilotları telsizle "Kahraman pilotlar, alınlarınızdan öpüyorum" diyerek kutladı

Harekata katılan pilotlara Akar'dan anons
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
22 Ocak 2018 Pazartesi 09:06

Zeytin Dalı Harekâtı'nın ilk günkü hava operasyonunun tamamlanmasının ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, havadaki pilotları telsizle "Kahraman pilotlar, alınlarınızdan öpüyorum" diyerek kutladı. Afrin'deki terör yuvalarını yok etmek için çoğunun aralığı 10 metre olan hedeflere GPS güdümlü 100 ton bomba atan pilotların, harekâtın başlangıcından itibaren telsiz konuşması bile yapmadığı ve teröristleri ansızın vurduğu öğrenildi.

 Aker daha önceki yaptığı açıklamada şu ifadelerini kullandı:

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nı yönettiği Genelkurmay Harekat Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Harekat hakkında bilgi veren Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri hudutlarımızda ve bölgede güvenliği sağlamak üzere Suriye kuzey batısında Afrin bölgesinde PKK, KCK, YPG, PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı Harekatını başlatıyoruz. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları BM Güvenlik Konseyi'nin kararları, terörle mücadeleye yönelik özel kararlar ve BM Sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde ve fakat Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde bu faaliyet icra edilecektir" ifadelerini kullandı.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, silah, bina, araç gereçlerin hedef alınacağını ifade eden Akar, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü hassasiyetin gösterileceğini aktardı. Harekatta görev alan silah arkadaşlarına hitap eden Akar, millet ne zaman ihtiyaç duyduysa, ‘peygamber ocağı' olarak adlandırılan Silahlı Kuvvetlerin de daima göreve hazır olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz şuuruyla çıktığınız bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ülkemizin güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiniz. Bu vesileyle milletimiz için Silahlı Kuvvetlerin vazifesini icra için şehit olan tüm silah arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Şu anda bile gazilerimiz var, onları da şükranla anıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Sizlerin şanlı tarihimizden aldığınız güç, asil milletimizin sevgisi güveni ve duasıyla bu görevden de alnınızın akıyla çıkacağınıza inancımız tamdır. Yolunuz bahtınız açık olsun."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar