Hakkari ve Şemdinli'de 46 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Hakkari ve Tunceli'de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 46 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hakkari ve Şemdinli'de 46 terörist etkisiz hale getirildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
2 Kasım 2017 Perşembe 14:31

İçişleri Bakanlığı, Hakkari ve Tunceli'de düzenlenen operasyonlar kapsamında 46 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ERDOĞAN: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Operasyonların devam ettiği bildirilirken, yerli otomobil için yapılan imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkan çatışmalarda şehit olan 8 askere Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hakkari ve Tunceli’de teröristlerle çıkan çatışmalar neticesinde 8 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Şu anda da çatışmalar yine aynı şiddette devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Sonuna kadar bu teröristleri bitirinceye kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.

Zira bu ülkede terörün egemen olmadığını bu zihniyetlere göstereceğiz.

Onun için de ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden birinin 24 yaşındaki Bursalı Sözleşmeli er Emre Karaaslan olduğu öğrenildi.

34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan'ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara Isparta'da, Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak (28) ise Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşıyordu.

Yaklaşık 4 yıldan bu yana Hakkari bölgesinde görev yaptığı öğrenilen Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın, bir süre önce izne ayrılarak Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ne geldiği ve burada görüştüğü arkadaşlarına İzmir Foça'ya tayinin çıktığını söylediği belirtildi.


Anne babası 11 yıl önce boşanan ve babası Ayhan Karaca ile yaşayan şehit Piyade Er Erkan Karaca'nın 5 yıl önce sözleşmeli er olduğu öğrenildi. Öte yandan şehit Karaca'nın sosyal paylaşım sitesine dün görevdeki fotoğraflarını koyarak, "ya şimdi kabirde olsaydım." ifadesini yazdığı görüldü.

ŞEHİT KORUCULARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar