Hakan: Eşitsiz propaganda nelere yol açar?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi hakkında bir yazı kaleme aldı.

Hakan: Eşitsiz propaganda nelere yol açar?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Mayıs 2018 Salı 08:08

 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde partiler cumhurbaşkanı adaylarını ilan etti. AK Parti ve MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken, CHP’in adayı ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu.  İYİ Parti’den Meral Akşener, Saadet Partisi’nden Temel Karamollaoğlu, HDP’den Selahattin Demirtaş, Vatan Partisi’nde ise Doğu Perinçek aday gösterildi.

Yazar Ahmet Hakan’ın partilerin yapacağı propaganda hakkında bir yazı kaleme aldı.

 Hakan’ın, “Eşitsiz propaganda nelere yol açar?” başlıklı yazısı şöyle:

“Bir mağduriyet duygusuna yol açar. Bu öyle yaman bir duygudur ki... Nasıl bir şey olduğunu bu zamana kadar hep mağduriyetten beslenenlere sorun anlatsınlar!

Hep aynı parti, hep aynı lider, hep aynı söylem... Bıkkınlığa yol açar... Öyle bir bıkkınlığa yol açar ki aman Allah muhafaza!

Anti-medya bir rüzgârın esmesine yol açar... Bu öyle bir rüzgârdır ki neyi silip süpüreceği hiç ama hiç belli olmaz.

Gizlenenler, saklananlar, gösterilmeyenler... Tuhaf bir cazibeye yol açar... Öyle bir cazibedir ki bu, hak etmeyenler bile hak ettiklerinden çok ama çok daha fazla ilgi görmeye başlarlar.

 Alternatif ve konvansiyonel olmayan mecralara hücuma yol açar... Öyle ki buna “fısıltı” adı verilen aşırı tekinsiz, süper yalancı ve muazzam berbat mecra da dâhildir.

Tabii işin bir de ahlaki boyutu var.

Ama onun üzerinde bile durmaya gerek yok.

Çünkü maalesef işin o boyutunu takan pek kalmadı memlekette.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar