Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘sanatçı’ yanıtı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sanatçı, sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz" sözlerine sosyal medya hesabından cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘sanatçı’ yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
13 Mayıs 2019 Pazartesi 08:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda ‘Her şey çok güzel olacak’ paylaşımının yapan sanatçılara, “Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz? Sanatçı, sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sanatçının görevi sadece sanatını icra etmek değildir! Gerçek sanatçı; güce bağlılık göstermez, baskılara boyun eğmez, saraya soytarılık yapmaz, haksızlığa karşı daima hakkını arayandan yana tavır alır… Demokrasi için mücadele etmekten ve konuşmaktan da asla vazgeçmez!" açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar