FETÖ’cü Öksüz otelde kameraların yönünü değiştirmiş

15 Temmuz darbe girişiminin sözde Hava Kuvvetleri imamı FETÖ’cü Adil Öksüz’ün ısrarı üzerine 2016’da 15 kişinin katıldığı örgüt toplantısında oteldeki kameraların yönünün değiştirildiği belirtildi.

FETÖ’cü Öksüz otelde kameraların yönünü değiştirmiş
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
25 Temmuz 2018 Çarşamba 13:33

 Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın sözde Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Adana'da  örgüt toplantısı yaptığı iddia edilen otelin sahibi ve işletmecisi ile iki  çalışanı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis  cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, tanıkların FETÖ'cü Öksüz'ün gizliliğe verdiği  öneme ilişkin ifadeleri yer aldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ ile bağlantılı oldukları  iddia edilen otel sahibi O.K. ve otelin işletmecisi K.E. ile çalışanları A.K. ve  Z.E. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Tutuklanan şüpheliler için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan  15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede itiraflarına yer verilen tanık U.Ö, 2015'te söz konusu  otelde işe başladığını belirterek, burada örgütün sohbet toplantıları yapıldığını  ileri sürdü.

FETÖ'CÜ ÖKSÜZ KAMERANIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRMİŞ

Toplantı öncesi herkesin cep telefonlarının bir poşet içinde  toplandığı bilgisini veren U.Ö, şöyle devam etti:

"Bu telefonlar resepsiyon görevlisi A.K'ye teslim edilirdi. Beni bu  toplantılara almadıkları için içerikleri hakkında bilgi sahibi değilim.  Yanılmıyorsam 2016 yılının mart ayında akşam saatlerinde yaklaşık 15 kişi kendi  araçları ile otele geldiler. Şahıslardan biri benden kameraların yönünü  değiştirmemi istedi. Ben de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledim. Bunun  üzerine ısrar etti, yine aynı kararlılıkla hayır yanıtını verdim. Daha sonra  işletmeci K.E. ile telefonla görüştüm. Bana 'kameranın yönünü çevir veya ne  istiyorlarsa yap' gibi bir ifadede bulundu. Ben de kameraların yönünü çevirdim.  Daha sonra televizyon izlerken, bana 'kameranın yönünü çevir' diyen insanı  televizyonda gördüm. Bu şahıs Adil Öksüz'dü."

Tanık H.Ş. ise 2016'da otelde çok gizli bir toplantı yapıldığını  duyduğunu aktararak, "Otel personellerinden F.U, bu toplantılarda servis ve  garson ekibinin tamamen gönderildiğini, programda olmamasına rağmen kendisine  yemek yaptırıldığını belirterek, servis yaptığı kişinin kesin ve emin olarak Adil  Öksüz olduğunu bana söyledi. Bu tip gizli toplantıların ara ara yapıldığını,  oteldeki tüm kameraların kapatıldığını ya da kameraların yönlerinin  değiştirildiğini, kameraların yönlerinin değiştirilmesinin de İ.İ. isimli şahsa  yaptırıldığını hem İ.İ'den hem de tüm personelden öğrendim. Bu tip gizli  toplantılar yapılacağı zamanlar da tüm personelin izinli olarak otelden  uzaklaştırıldığı, sadece resepsiyon görevlisi A. K'nin otelde bırakıldığını  duydum.'' ifadesini kullandı.

ÖKSÜZ'ÜN OTELDE TOPLANTI YAPMASINA OLANAK SAĞLANMIŞ

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise otelin sahibi O.K. ile  işletmecisi K.E'nin, FETÖ/PDY'nin faaliyetleri çerçevesinde oluşturulmuş şehir  dışından gelen gezi kafilelerini otelde barındırdığı, otelde silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında haklarında işlem yapılan iş adamlarıyla toplantılar  düzenlediği, 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol alan FETÖ'cü Adil Öksüz'ün otelde  toplantı yapmasına olanak sağladığı ve otelde silahlı terör örgütü adına himmet  adı altında para topladığı görüşüne yer verildi.

Şüpheli Z.E'nin otelde çalıştığı, örgütte "abla" diye tabir edilen  konumda sohbetler düzenlediği, örgütün finans kaynağı olan Bank Asya'ya örgüt  yöneticilerinin verdiği talimat gereğince para yatırdığı bildirilen iddianamede,  resepsiyon görevlisi A.K'nin de iş adamlarının katıldığı himmet  toplantıları  sonucu  elde edilen paraları topladığı, otelde gerçekleşen gizli toplantılara  katılan FETÖ/PDY üyelerinin, salonlara girmeden önce telefonlarını topladığı  kaydedildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar