Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı?

Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı? Sorusu 24 Haziran seçimlerinin yaklaşıması ile birlikte merak konusu oldu. Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı? Sorusunun yanıtını sizler için derledik.

Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Mayıs 2018 Cuma 22:41

Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı? Sorusu 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine az bir süre kalması sonrası kimliklerini değiştirmeyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı? Sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 24 Haziran seçimlerinde eski nüfus cüzdanlarıyla oy kullanılması ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı? Sorusunun cevabı.

Eski nüfus cüzdanı ile oy kullanılır mı?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama ile 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleriyle ilgili, eski nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu, 24 Haziran 2007 ve öncesi nüfus cüzdanlarının geçersiz sayılacağı ve mutlaka yenilenmesi gerektiği yönünde haberler yer aldığı bildirildi. Bu haberler yayılması sonrası Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü haberleri yalanlayan bir açıklama yaptı

Eski Nüfus cüzdanları ile oy kullanılabilecek

Eski nüfus cüzdanları ile oy kullanılmayacak söylentilerinin ortaya çıkması sonucu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama geldi. açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu hususu kamuoyuna duyurulur."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar