Erzincan'da kediye işkence yapılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu

Erzincan Orduevi nizamiyesinde asker olduğu iddia edilen bir şahsın kediye işkence yaptığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. TSK inceleme başlattı.

Erzincan'da kediye işkence yapılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Aralık 2017 Pazartesi 00:34

Erzincan Orduevi nizamiyesinde asker olduğu iddia edilen bir şahsın kediye işkence yaptığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından kullanıcılar, kediye işkence yapan şahıs hakkında çok sayıda paylaşımda bulundu

Erzincan Orduevi'nde yaşanan görüntüler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, Erzincan Valiliği'nin açıklama yapacağını duyurdu.

Soylu'nun paylaşımının ardından açıklama yayınlayan Erzincan Valiliği, failin belirlendiğini, terhisine 3 gün kalan askerin çarşı izninden 221 promil alkollü döndüğünün tespit edildiğini adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını açıkladı

Erzincan Valiliği'nin web sitesinden yaptığı açıklama

03.12.2017 günü yazılı ve görsel medyada yayınlanan “Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı” ile ilgili haberler üzerine Valiliğimizce gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Erzincan Valiliği'nin sosyal medyadan yaptığı açıklama

Gözaltına Alındı

Kediye işkence yapan askeri personel gözaltına alındı.
İhbarın değerlendirmesiyle T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı.
Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da ''03 Aralık 2017 tarihinde Erzincan Orduevi’nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak inceleme başlatılmıştır'' denildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar