Erdoğan’dan kabine için ‘aşama aşama’ stratejisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listeleri hazırlarken TBMM seçimi, kabine ve belediye seçimini “aşama aşama” düşündüğü belirtiliyor.

Erdoğan’dan kabine için ‘aşama aşama’ stratejisi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 07:31

24 Haziran seçimlerinde 16 Nisan’da yapılan referandumda ilk adımı atılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi fiilen uygulanmış olacak. Bu sistemde bakanlar parlamento dışından atanacak.  Bu durumda  bazı isimlerin yeninden bakan olup olmayacakları belli değil. Habertürk’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parlamento seçimini, bakanların atanmasını, belediye başkanlarının belirlenmesini ‘aşama aşama’ düşündüğünü ortaya koyuyor. Buna göre Erdoğan, 24 Haziran’da TBMM’de yeterli çoğunluğu sağlarsa listeye koyduğu 22 kabine üyesinden bazılarını bakan olarak değerlendirecek. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde de yine bazı isimler milletvekilliğinden istifa ederek, belediye başkanı adayı olacak.

 ERDOĞAN’IN HEDEFİ YÜZDE 50+1

Cumhurbaşkanlığında yüzde 50 artı 1 oyu hedefleyen Erdoğan, milletvekili genel seçimlerinde de 600 üyeli parlamentoda çoğunluğu elde edecek bir sandalye sayısına ulaşmayı amaçlıyor. Sadece cumhurbaşkanlığı değil milletvekili seçimlerinin de çok önemli olduğunu sık sık vurgulayan Erdoğan, AK Parti’nin milletvekili listelerine de bunu yansıttı. Meclis çoğunluğu konusunda sorun yaşanmazsa milletvekil listelerine yazılan 4-5 ismin bakan olarak atanabileceği ifade ediliyor. Bakan olan milletvekilleri, vekilliği bırakmak zorunda olacak

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ise Meclis’te bir sorun yaşanmazsa Bakanlar Kurulu’nun 22 üyesinden bazıları belediye başkanlıkları için aday gösterilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar