Erdoğan’dan Avrupa yasağına Bosna formülü

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışı ziyaretleri sorası Türkiye dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’dan Avrupa yasağına Bosna formülü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Mayıs 2018 Cuma 07:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerini tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVRUPA YASAĞINA BOSNA HERSEK ALTERNATİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin, “Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği şu dönemde, Batı basınında Erdoğan aleyhtarı çağrılarda ve yazılarda artış gözleniyor. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu yeni değil. Bunu daha önceki seçimlerde, 7 Haziran’da da Kasım’da da gördük. Bunları hiç önemsemedik. Bazı Avrupa ülkelerinin siyasetçilerimiz, vatandaşlarımız aleyhinde tavırlar sergilemesi elbette demokratik bir tutum değildir. Seçimlere, kampanyalara herkes saygı göstermeli. Nitekim biz Avrupa’da seçim yapılan ülkelerdeki liderleri arayıp kendilerini tebrik etmekten çekinmedik. Çünkü biz yeni bir sayfa açılsın, ilişkiler iyi olsun istiyoruz.

Avrupa’da bazı ülkelerin “Kampanya için salon veririz”, “Vermeyiz” tartışması yapmakta oldukları bir ortamda, biz de oralarda yaşayan vatandaşlarımızla Bosna Hersek’te buluşmayı tercih ettik. Avrupa ülkelerinden gelecek vatandaşlarımızla, Bosna Hersek’teki bir salonda bir araya geleceğiz. 9-10 bin kişilik bir katılım beklediğimiz o toplantıya inşallah ben de gideceğim. Avrupa’daki vatandaşlarımız da yaşadıkları ülkelerde çalışmalarını sürdürecekler elbet”

"S&P’NİN NOT DÜŞÜRMESİ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR"

Kredi derecelendirme kuruluşu olan S&P’nin Türkiye’nin notunu düşürmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, onların puan indirdiğini ama diğer tarafta ihracatın çıktığını ifade etti. Erdoğan, S&P’nin kararının Türkiye için bir şey ifade etmediğini belirtti..

AFRİN KONUSU

Afrin’deki temizlik harekatının yüzde 100 bitmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, el yapımı bombalarla ilgili ciddi neticelerin alındığını belirtti.

MACRON’UN AÇIKLAMALARI

 Bir gazetecinin Fransa Cumhurbaşkanı Macron hakkında, “’Rusya ile Türkiye’nin arasını açtık’ demeci olmuştu. Daha sonra, ‘Balkanlar’ı Türkiye ve Rusya etkisinden çıkarmak için AB’ye almak gerekir’ dedi. Diğer yandan İstanbul zirvesine de katılmak istemişti. Macron ne yapmak istiyor?” sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle yanıtladı:

“Söylemlerinde tutarlılık olduğu söylenemez. Fransa’daki grevler, karışıklıklar da sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor. Birilerinin arasını açmak gibi ifadeler, bir devlet adamına yakışmıyor. Bizim Batılı ülkelerle olduğu gibi Rusya ile de iyi bir hukukumuz var. Hiç kimse hiç bir ülkeyle aramızı açamaz. Kaldı ki Macron, Astana ve Soçi çerçevesinde bizim Rusya ve İran’la yaptığımız zirvelere de katılmak istedi. “Putin ve Ruhani ile görüşeyim. Olumlu bakmaları halinde sizi de davet edebiliriz” dedim. Görüşmeler neticesinde, “3 artı 1 şeklinde olabilir” demiştik. Bunu Macron’a ilettiğimizde ise Duma ve İdlib’deki gelişmeleri bahane göstererek gelemeyeceğini söyledi. Balkanlar konusuna gelince; bizim çok derin tarihi ve kültürel bağlarımız, oralarda yaşayan soydaşlarımız var. Hiç kimse bunları yok sayamaz. Dolayısıyla temennim, Macron’un aktardığınız türden yanlış yaklaşımlarda bulunmaması.”

GÜL’ÜN ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘Geniş mutabakat oluşmadığı için adaylığım söz konusu değildir” sözlerini de değerlendirdi.

Erdoğan, “Beni bu konuda hiç konuşturtmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor”  açıklamasını yaptı.

 “SEÇİM MANİFESTOMUZ HAZIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu İstanbul’da açıklayacağı seçim manifestolarının hazır olduğunu belirterek, “24 Haziran seçim süreci ile ilgili manifestomuz hazır. Pazar günü İstanbul’da açıklayacağım. Seçim demokratik bir yarıştır, kendine güvenen herkes bu yarışta yer alabilir. Milletimize güvenimiz tam, milletimizin bize teveccühü ortada, burada da bir sıkıntı yok. 24 Haziran, Türkiye için yeni bir dönem, yeni bir kırılma noktası olacak. Diğer adayların hedefini bilmiyorum. Ama bizim hedefimiz çok büyük. Daha güçlü, daha müreffeh ve daha özgür bir Türkiye’ye yürümekte kararlıyız. Bunları manifestomuzda açık ve net ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar