Erdoğan'dan kabine açıklaması: Partili olmayan bakanlarımızla kabine oluşturuyoruz

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz" dedi.

Erdoğan'dan kabine açıklaması: Partili olmayan bakanlarımızla kabine oluşturuyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
6 Temmuz 2018 Cuma 11:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu

Seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzde 52,59 yani 52,6 bir oy oranıyla milletimizin teveccühüne mazhar olduk. Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti”dedi

"BU SEÇİM YENİ YÖNETİM SİSTEMİNE GEÇİŞİN MİLADIDIR"

 Erdoğan, “Bu seçimler aynı zamanda yeni yönetim sistemine geçişin de miladıdır. Türkiye bugüne takdir edersiniz ki bir anda gelmemiştir. 2007 yılında AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmemek için, yasalar, meclis teamülleri ve hepsinden önemlisi adalet ve hakkaniyet ayaklar altına alınmıştır. Olmayan kurallar, 11’inci cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüze çıkartılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nı Meclis'te de devam ettireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği seçimleri arasındaki oy farkını çok iyi analiz etmeliyiz. AK Parti'nin 2015 Haziran'ı ve son seçimlerin sonuçlarının üzerinde uzun uzun durması gerekiyor. Biz sadece seçimlerden galip çıkmakla övünecek bir parti değiliz. AK Parti'nin 2023 hedefleri için çok daha büyük seçim sonuçlarına ihtiyaç vardır. Meclis'te güçlü olmamız gerekiyor. Biz 16 yıldır ülkemizi kesintisiz reformlarla yönettik. Reformları sürdürmeliyiz. Yeni dönemde Meclis'e çok önemli görevler düşüyor. MHP'nin de desteği ile AK Parti Meclis'in lokomotifi olmayı sürdürecektir. Cumhur İttifakı'nı Meclis'te de sürdüreceğiz. Bu birlikteliği devam ettireceğiz." değerlendirmelerinde bulundu.

“PARTİLİ OLMAYAN BAKANLARIMIZ İLE BİR KABİNE OLUŞTURUYORUZ”

 Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"24 Haziran’ı doğru analiz edemezsek her şeyden önce kendi ilkelerinizle çelişki içinde oluruz. Seçim sonuçlarını bu anlayış içinde değerlendirmek yerinde kişisel kariyer ile eğip büken herkes millete yanlış yapar.

Yerel yönetimlerden 2019’da çok daha başarılı çıkalım. 2019 Mart’ına kadar ben bunun adını ‘Gönül Belediyeciliği Seferliği’ adını koyuyorum. Yönettiği şehrin halkı ile beraber olmayan, akılla çalışmayan belediye başkanı bir eşi ile yapan diğer ali ile yıkar.

Doğu ve Güneydoğu belediyelerimizde kayyum belediye başkanlı ile oraları gerçek hizmetle karşılaştırdık.  

Yeni yönetim sistemindeki dinamizm eskisine göre çok farklı olmak zorunda.

Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Ehliyet ve liyakatiı öne çıkarmak sureti ile yeni döneme giriş yapacağız"

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar