Erdem: MİT TIR’ları belgelerini Tezcan’dan aldım

CHP Milletvekili Eren Erdem, MİT TIR’ları hakkında paylaştığı belgeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan aldığını söyledi.

Erdem: MİT TIR’ları belgelerini Tezcan’dan aldım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:10

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem telefonla katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında açıklamalarda bulundu.

 Eren Erdem hakkında “FETÖ'ye yardım etmek” gerekçesiyle hazırlanan iddianame kabul edilmiş ve Erdem'in, 22 yıla kadar hapsi istenmişti

Erdem kendisine tebliğ edilmiş bir yakalama kararının olmadığını, evinde olduğunu söyledi.  24 Haziran’a kadar CHP milletvekili olduğunu belirten CHP’li vekil Erdem, Türkiye’nin bir buhran dönemi geçirdiğini ve bu dönemden ise sol düşünce ile çıkabileceğini ifade etti. Erdem “Benim hakkımda FETÖ'ye üye olmamak ile birlikte, yardım etmekten soruşturma açmışlar. 2 temel nedene bağlamışlar; MİT TIR'ları belgelerinin bende olması ve bu konuda twitler atmak. İkincisi ise, Zaman gazetesinin önüne gitmemle ilgili durum." dedi

 Erdem sözlerine şöyle devam etti:

“Ben Cumhuriyet Halk Partisi Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Benim her gideceğim gazetede bir talimat, partimin bir iradesi vardır. Zaman gazetesine de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimatla Berberoğlu ile birlikte gittik. Biz bunu savcılara da söyleyeceğiz, sorduklarında. MİT TIR'ları ile ilgili yaşanan hadise, ben bu belgeleri Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek twitler attım. Devlet bunu bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ'ye bağlamaya çalışıyor. Kimse FETÖ ile ilgili kitap yazamazken, Eren Erdem kitap yazdı”

Eren Erdem geçtiğimiz günlerde Almanya’ya gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı’nda hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı alındığını öğrenmişti.

 Eren Erdem, yapılan haberler hakkında  Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

 Erdem şu ifadeleri kullandı:

“Bıkmadınız mı tezvirattan. Usanmadınız mı? Bilinen şeyleri yeniymiş gibi sunmak ayıp değil mi ey havuz medyası. Gündeme düşen tartışmayla ilgili açıklama floodumu lütfen okutun değerli twitter takipçilerim. Dün Artı TV’de katıldığım programda bana çeşitli sorular soruldu.

Bu sorulara daha önce söylenmemiş ve bilinmeyen hiçbir cevap vermedim. Ama utanmazca ve aymazca haberler görüyorum. Şimdi açıklayalım; milletvekilimiz Dursun Çiçek, Ahmet Hakan ile yaptığı bir söyleşide, Ahmet Hakan’ın sorusu üzerine, vekillerimiz kayyum atanan gazetelere görevlendirme ile gitti demişti. Neredeyse 1 yıl önce. Bu yeni bir şey değil. Zaten bilinen bir şey. Yeni gibi sunmaları çirkeflik.

Yine Mit TIR’ları tutanakları soruldu programda. Yahu bu tutanaklar zaten aleni, herkeste var. Sn.Tezcan 3-4 sene önce çıktı bunları göstererek basın açıklaması yaptı. Bu da bilinen, haber olmuş ve özel bir durum taşımayan bir şey. Nasıl sunuyor bunu havuz? Çirkefçe...

2 yıl önce söylediğim bir şeyi bugün soru üzerine tekrarladığım zaman, mal bulmuş mağrip gibi üstüne atlıyorlar. Ne CHP’liliğimi ne partime bağlılığımı havuzun tartışma haddi yoktur. Ayrıca Artı TV’deki programda bana; “hakkınızda şu şu iddialarla yakalama isteniyormuş” diye soruldu. Ben; zaten defaatle söylenmiş olan sözleri tekrar ettim. Söz söylendiğinde haber yapmayan havuz şimdi sanki ilk kez söylenmiş gibi haber yapıyor.  Sn.Tezcan ile ilgili çarpıtılan mesele şudur. Kendisi 4 yıl önce basın toplantısı yaparak zaten o belgeleri göstermişti. Ve basın konuyu öğrenmişti. Ortada gizli kapaklı bir şey yok. Mal bulmuş mağrip gibi atlamanıza da gerek yok. Tek dertleri seçimi kaybetmemek. Bunun için amansızca algı yaratmaya çalışıyorlar. Lakin başaramayacaklar. Kaybedecekler. Yalanlarla iftiralarla bir yere varılamayacağını öğrenecekler. Saygılarımla..”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar