Erbil saldırısının bir faili daha ortaya çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli olan ve gittiği restoranda yemek yerken şehit edilen Osman Köse'ye yönelik saldırıyı düzenleyenlerden birinin daha kimliğini açıklandı.

Erbil saldırısının bir faili daha ortaya çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
28 Temmuz 2019 Pazar 10:46

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Erbil'deki hain saldırının faillerinden birinin de Siyako Baki Abdülkerim olduğu bildirildi. Abdülkerim'in fotoğrafını da paylaşan emniyet müdürlüğü, saldırganın emniyet birimlerince arandığını belirtti. Açıklamada, Abdülkerim hakkında bilgiye sahip olanlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmaya çağırıldı.

"Saldırı talimatını terör örgütü verdi"

AA'daki habere göre IKBY Emniyet Müdürlüğü dün, Erbil'de Türkiye Başkonsolosluğu görevlisinin şehit edildiği saldırının baş faili Mazlum Dağ dahil olmak üzere 6 kişinin yakalandığını ve saldırı talimatının terör örgütü PKK tarafından verildiğini açıklamıştı. Erbil'de, 17 Temmuz günü bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli Osman Köse şehit olmuş, 2 Irak vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar