Emniyet’te her kata bir FETÖ imamı

FETÖ'nün, Emniyet yapılanmasına ilişkin iddianamede örgütün Ankara Emniyeti’nde, “Kat sistemi” oluşturduğu belirtildi.

Emniyet’te her kata bir FETÖ imamı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
23 Kasım 2017 Perşembe 08:19

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Ankara Emniyet binasındaki her kata bir sivil imam koyduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Şahingöz tarafından hazırlanan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın Emniyet yapılanmasına ilişkin iddianamede, çok sayıda itirafçının beyanlarına yer verildi. FETÖ terör örgütü'nün polis içindeki örgütlenmesinde polis imamlarını yine polisler arasından seçtiği, daha sonra bu yapıyı süreç içerisinde sivilleştirdiği ve böylece 2013 yılına gelindiğinde imamların tamamının sivillerden oluştuğu vurgulandı.

İddianamede, polislerin FETÖ terör örgütü içindeki yapılanmasında 2015 yılından itibaren ‘Kat sistemi' adlı bir uygulamaya geçildiği, bu sistemin başında, bir dönem Ankara bölge imamlığı da yapan ‘Vedat' kod isimli Murat T.'nin bulunduğu kaydedildi. Sisteme göre Ankara'da emniyet teşkilatı 6 ayrı kata ayrıldı. Her katın sivil abisi ve sekretaryası oluşturuldu. Yapılanmanın başındaki Murat T. ile yalnızca Kat abilerinin görüşebildiğini belirten gizli tanık Kartal da, bu sistemi ifadesinde şöyle anlattı:

“Ankara'da emniyet teşkilatı 1'den 6'ya kadar kat sistemiyle oluştu. 1. kat Emniyet Genel Müdürlüğünü temsil eder. Alt katları 100, 101, 102, 103, 104 ve 105 şeklinde devam eder. Örneğin 1. katın 101 numarasının da başında bir abi ve sekreteri vardır. 101 numara Personel Daire Başkanlığı'nı ve yan şubelerini temsil eder. Her numaradaki sohbet grubu da 2 polis + 1 sivil şeklinde oluşur. İki polis memuru sadece kendilerini ve sivil abiyi bilir. Diğer polis memurlarını tanımaz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar