Bakan Kurum duyurdu: Emlak Bankası çok yakında açılıyor

Bakan Kurum çok yakın zamanda Emlak Bankası’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifiyle açılacağını belirtti.

Bakan Kurum duyurdu: Emlak Bankası çok yakında açılıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
19 Ocak 2019 Cumartesi 13:34

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Antalya’da katıldığı bir etkinlikte konuştu.

Bakan Kurum, "Türkiye Emlak Katılım Bankasını çok yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle hizmete açmayı planlıyoruz. Türkiye Emlak Katılım Bankasının 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bankanın temel stratejilerini, müşteriye ulaşacağı kanalları ve sunacağı hizmet gruplarını belirledik. Nihai noktaya geldik." şeklinde konuştu.

Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te bir otelde düzenlediği '2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği' isimli toplantısının açılış konuşmasını yapan Bakan Kurum, plastik poşetin ücretli hale getirilmesinin ardından elde edilen son rakamları da açıkladı.

“Kampanyayı tüm vatandaşlarımız benimsedi”

Bakan Kurum, "Yıllık 30-35 milyar adet olan plastik poşet kullanımını, 2023 yılında kişi başı 40'a düşüreceğiz. Paralı hale gelmeden önce kişi başı kullanım sayısı 440 adetti. Bu sayede birçok kişinin gençlik ve çocukluğunda kullandığı bez çantalara ve filelere dönüyoruz. Bu kampanyayı tüm vatandaşlarımız benimsedi. Daha ilk 15 günlük süreçte yüzde 60, 65 oranında bir azalma gösterdi. Hedefimiz yüzde 90 azalma sağlayarak kişi başı poşet kullanmayı 40'a düşürmek" dedi.

Plastik poşetlerin 400 ila 800 yıl arasında doğada yok olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, bazı ülkelerin plastik poşetleri tamamen yasakladığını söyledi.

Dünyada ilk çevre nizamnamesi çıkaran bir ecdadın torunları olduklarını kaydeden Bakan Kurum, Sultan Süleyman'ın bu konuda örnek bir manifesto çıkardığını söyledi. "Toprak ve suyla yarenliği olmayan plastik poşetlerin azalarak bitmesini istediklerini" aktaran Kurum, "Ülkemiz, geleceğimiz için plastik poşetlerden vazgeçmeliyiz" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar