Kılıçdaroğlu'ndan 'Sözcü' tepkisi

Katıldığı bir programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarlarını FETÖ’ye destekle suçlanması hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sözcü' tepkisi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
12 Aralık 2018 Çarşamba 11:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye destek vermekle suçlanan Sözcü yazarı Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında açıklamalarda bulundu.

 Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“Türkiye'nin en çok satan gazetesi Sözcü, bağımsız medyanın sözcülüğünü yapıyor. Yazarlarını FETÖ'ye destekle suçluyorlar. 'Ne istedin de vermedik' diyen bu yazarlar mı? FETÖ'nün her ayağını ortaya çıkardık dediler, bir şey eksik ama, siyasi ayağı. FETÖ'nün siyasi ayağı sarayda oturuyor kardeşim, 1 numaralı ayağı orada. Bunu söylüyorum mahkemeye de vermiyorlar, delilleriyle ortaya koyacağız çünkü.

Emin Çölaşan ve Necati Doğru'dan ne istiyorsunuz?. Bunlar cumhuriyetten, sosyal devletten, kardeşlikten, demokrasiden, insan haklarından yanadır. Bazen en sert eleştiri alanlardan birisi de benim bu kalemlerden. Ama dokunamayız, istediği gibi yazar. Ama medyayı da susturup, 'kimsenin sesi çıkmayacak, sadece ben konuşacağım' diyor. Beni en çok üzen, yargının içine düştüğü sefalet. Yargı bu konuma düşmemeli. Bir savcı ididaname hazırlıyor, zaytung haberi gibi. 'Senin geçmişte FETÖ'yü eleştirmen FETÖ'cü olmana engel değildir' gibi bir cümle de var orada. 'Talimat geldi, yapmam lazım' itirafıdır bu..."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar