Emeklilik sorgulama! Artık SMS'le emeklilik sorgulayabilirsiniz!

Emeklilik sorgulama işlemini artık SMS'le sorgulamak mümkün. SGK, 'Ne zaman emekli olacağınıza dair SMS'le bilgilendirme dönemine girdi.

Emeklilik sorgulama! Artık SMS'le emeklilik sorgulayabilirsiniz!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
25 Aralık 2017 Pazartesi 13:10

Emeklilik sorgulama, ne zaman ve kaç yaşında emekli olunacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Öyle ki emekllik soruları nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yoğunluk yaşıyor. Bu yoğunluğu azaltmak için ise yeni bir yöntem geliştirildi. Bu kapsamda SGK, SMS'le bilgilendirme yöntemine gitti. Peki emeklilik sorgulama nasıl yapılır? SMS ile emeklilik sorgulamas yapıldığında hangi konularda cevap alınır?

SGK'nin emeklilik sorgulama hususundaki yeni hizmetinin adı "Ne Zaman Emekli Olabilirim SMS Hizmeti" olarak belirlenmiş durumda. Peki nasıl gönderilir?

İşte adım adım SMS ile emeklilik sorgulama:

Öncelikle cep telefonunuzun kısa mesaj yazma ekranına N yazmanız gerekiyor.

Sonrasında boşluk bırakıp T.C. Kimlik Numaranızı yazmalısınız.

Ardından işe giriş tarihinizi gün ay ve yıl olarak (GG.AA.YYYY formatında) yazıp yine boşluk bırakarak 4A, 4B veya 4C hizmet kapsamından hangisine dahilseniz onu yazdıktan sonra mesajı 5502’ye göndermeniz gerekiyor.

İlgili hatta SMS gönderiminden kısa bir süre sonra cevap geliyor. Bu şekilde emeklilik sorgulama işlemi yapıldığında; kaç yaşında emekli olabileceğiniz, emekli olmak için kaç gün prim ödemeniz gerektiği ve kaç yıl sigortalı olmanız gerektiği bilgileri tarafınıza kısa mesajla iletiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar