Ekrem İmamoğlu'ndan flaş 'adaylık' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Altılı Masa’nın adaylık toplantısı sonrası ilk kez konuştu. İmamoğlu, hakkındaki adaylık iddialarına ilişkin soruyu da yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan flaş 'adaylık' açıklaması
Son Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 13:34
3 Mart 2023 Cuma 13:31

Altılı Masa'nın dünkü toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair kulisler hareketlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan bu konuda açıklama geldi. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programına katılan İmamoğlu, “Benim adaylığımla ilgili mesele yok. Sürece memleket meselesi olarak bakıyorum. Bu konunun aşılması için feraset gerekiyor. Bu sayın genel başkanım ve sayın Akşener de vardır” ifadesini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Sahadaydım, döndüğüm toplantı bitmişti. Toplantıda bitenleri sosyal medyadan biraz gördüm. Program için biraz erken uyudum. Genel başkanımızdan bir telefon gelmedi konuyla ilgili. Bildiklerim sosyal medyadan gördüğüm kadar. 

(Akşener’in rahatsızlığı ve son toplantı) Bende TV ve gazetelerden gördüğüm kadarıyla biliyorum. Değişmesi gereken bir şey var rejim. Bu rejim binalarımızı, özgürlüğümüzü tehdit ediyor. İsmimin geçtiği ilk defa konuşulmuyor. Bu tartışmayı çok anlamsız bulmuyorum. Şiddetle şunu söyledim ‘İmamoğlu 16 milyonluk kentin bir belediye başkanı… Daha önce de söyledim ‘Benim adayım genel başkanımdır… 

İBB Başkanı bu konudan uzak duramaz. Nasıl ilgilenir? İyi gitmesi için. Mesele 14 Mayıs değil sonrası. Kaygıları gidereceğiz ben kanaatlerimi daha öncede söyledim. Çünkü ben sürece memleket meselesi olarak bakıyorum. Bu konunun aşılması için feraset gerekiyor. Bu feraset sayın genel başkanım ve sayın Akşener de vardır. 

‘MESELE 14 MAYIS’TAN SONRASI’ 

İstanbul’u kolay mı kazandık? İlk çıktığımızda 14-15 puan gerideydik. Hangi şehirde iktidarın en tepesindeki insan gelip 40 miting yaptı? Ana merkezde konuşulan meselelerle İBB Başkanı neden ilgilensin? Siyaseten kimin nereye geleceğiyle hiç ilgilenmedim ama bir sorun olduğunda atladım Ankara’ya gittim, her iki başkanla da görüştüm. İstanbul’da kaç kişi İmamoğlu’nun kazanacağına inanıyordu? Ben mücadele verme biçimini iyi bilen bir insanım. Mesele sadece adaylık meselesi mi? Mesele sadece 14 Mayıs’ı kazanma meselesi mi? Mesele 14 Mayıs’tan sonrası, bunun için de bir arada çalışmayı başarabilmeliyiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar