için kaldı

EGM'den "polis intiharları" ile ilgili açıklama

Polis intiharları ile ilgili yapılan açıklamada, "Emniyet teşkilatındaki intihar oranlarına yönelik dezenformasyon girişimleri devam etmekte ancak bunlar gerçekle bağdaşmamaktadır" denildi

EGM'den "polis intiharları" ile ilgili açıklama
Son Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 15:25
7 Ekim 2022 Cuma 15:23

Emniyet Genel Müdürlüğü, son zamanlarda yaşanan polis intiharları vakalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Daha önce sayısı kez açıklama yapıldığının ve verilerin kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşıldığının hatırlatıldığı açıklamada, "Emniyet teşkilatındaki intihar oranlarına yönelik dezenformasyon girişimleri devam etmekte ancak bunlar gerçekle bağdaşmamaktadır" denildi.

İntiharların önünce geçilebilmesi için adımlar atıldığının ve alınan önemlerin sonuç verdiğinin savunulduğu açıklamada şunlar kaydedildi:

2021 yılının 9 aylık döneminde (1 Ocak - 7 Ekim) 69 olan intihar sayısı, personel sayısının artmasına rağmen bu yılın aynı döneminde 44'e düşmüştür. Geçen yılın Ocak-Ekim dönemi ile bu yılın Ocak-Ekim dönemi karşılaştırıldığında yüz binde 20 olan intihar oranı, yüz binde 13'e gerilemiştir.  2016 yılında (Ocak-Ekim) intihar oranı yüz binde 18'dir.

"Psikolog görüşmelerine ağırlık verilmiştir"

"Ekonomik, psikolojik ve ailevi nedenlerin öne çıktığı Teşkilatımızdaki intihar olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar aralıksız devam etmekte ve bunlar hayata geçirilmektedir" denilen açıklamada, "2010 yılında 105 olan psikolog sayımız, 2020 ve 2021 yıllarında yapılan yoğun alımlar ile 296'ya ulaşmış, psikolog görüşmelerine ağırlık verilmiştir. Personelimizin her yıl en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimlerıide görevli Psikologlar ile düzenli bireysel görüşmeye katılımı sağlanmıştır. Yapılan bireysel görüşmelerde risk grubunda olması muhtemel personelimiz' tespit edebilmek amacıyla 132 psikoloğa "Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)" eğitimi verilmiştir. "Psikolojik Danışma Hattı" ve "Nöbetçi Psikolog" uygulamasına geçilerek personelımıze telefon üzerinden psikolojik destek hizmeti verilmektedir.  Ayrıca Türkiye Polis Radyosu'nda, Teşkilatta görevli psikologların katılımı ile düzenli olarak ruh sağlığı konularında programlar düzenlenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Emniyet mensupları için "motivasyon artırıcı çalışmalar" yapılmaktadır"

Emniyet teşkilatında intiharların önüne geçilebilmesi amacıyla "motivasyon artırıcı çalışmalar" yapıldığının da vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu kapsamda; peronelimize evlilik yıldönümlerinde bir gün izin kullandırılması ve personelimizin yıllık izinlerinin tamamını yaz ve kış aylarında iki dönem halinde kullanarak dinlenmesi sağlanmıştır. 

Teşkilat personelimize yönelik motivasyonu ve kurumsal aidiyet duygusunu arttırıcı sosyal etkinlikler(Piknik, yemek, gezi vb) yapılmaktadır. 

Tüm sıralı amirler, personeli ile ilgilenmesı, moral. ve motivasyon artırıcı çalışmalarda bulunması, iletişimin güçlü tutması konusunda bilgilendirilmektedir. 

Evlilik, doğum, hastalık ve vefat gibi durumlarda Emniyet personelinin yalnız bırakılmayarak gerekli maddi ve manevi destek verilmektedir. 

Bilimsel Çalışmalara da ağırlık verilmektedir. 

Emniyet personelinin iyilik halinin devamını sağlamak ve psikolojik sağlamlığını artırmak amacıyla Gazi ve Hacettepe Üniversitelerinin psikoloji, psikolojik rehberlik ve danışma ile psikiyatri bölümlerinden öğretim üyeleri ile bağımsız bir "Bilimsel Danışma Kurulu" oluşturulmuştur. 

Bizleri derinden etkileyen intihar olaylarının önlenebilmesi için yürüttüğümüz çok yönlü çalışmalarımızı bundan sonra da hayata geçirecek, mesai arkadaşlarımızın yanında olmaya dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar