Düzce'deki sel felaketinden bir acı haber daha geldi!

Düzce'de kaybolan vatandaşlardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Düzce'deki sel felaketinden bir acı haber daha geldi!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
22 Temmuz 2019 Pazartesi 15:28

Düzce'nin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde Esmahanım köyünde sel sularına kapılıp kaybolan 4'ü çocuk 5 kişiyi arama çalışmaları Uğurlu köyünde devam ediyor. Felaket sonrası bölgede yürütülen çalışmalar sürürken, Akçakoca'da ikinci bir duyuruya kadar denize girmek yasaklandı.

Düzce'de geçen çarşamba günü yaşanan sel felaketinden en fazla etkilenen yerleşim yeri Akçakoca ilçesinin Esmahanım köyü oldu. Selde, 4'ü çocuk, 2'si kadın, 1'i erkek olmak üzere toplam 7 kişi kayboldu. Cuma günü eşi ve çocuğuyla birlikte kaybolan Fatma Töngel'in (42) cesedi bulundu. Töngel, önceki gün toprağa verilirken dün de eşi Cengiz Töngel'in (53) cesedine ulaşıldı.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK),AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi (DAKE),İHH Arama Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR),Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi (SAKTİM) ile diğer ekipler, selden en fazla etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu ile merkeze bağlı Melenağzı köylerinde kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, kaybolan 4'ü çocuk 5 kişiyi bulmak için dere yataklarıyla su taşkınlarının olduğu bölgede arama çalışması yürütüyor. Çalışmalar, Esmahanım ve Uğurlu köyleri arasındaki bölge ile Kıran Deresi ve Melen Çayı'nın birleşim noktasında yoğunlaştırıldı. Drone da kullanılan arama çalışmalarında AFAD ekipleri eğitimli iz-takip köpekleri ile bölgeyi karış karış tarıyor. Su altı ekipleri de suyun altındaki her noktaya bakarak, kayıplara dair iz arıyor. 

Düzce Belediye başkanı incelemerde bulundu

Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde incelemelerde bulunan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ilk günden itibaren belediye olarak gerek araç gerek personel desteğiyle bölgede aralıksız yardım çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. Özlü, yetkili kurumlar tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

Devletimiz ve hükümetimiz ilk günden bu yana afet bölgesinde vatandaşlarımız için çalışmaktadır. Bu süre zarfında gerek Düzce Belediyesinden gerekse çevre iller ve ilçelerden de bölgeye çeşitli yardımlar gelmeye devam etmektedir. Maalesef yaşanan afette 7 vatandaşımız kaybolmuştur. Arama çalışmaları neticesinde 2 vatandaşımızın cesedine ulaşılmıştır. Bölgede 213 personel arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Hasar tespit çalışmalarına göre 93 bina yıkılmış ve 69 bina ağır hasar almıştır. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Afetten zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilecektir. Valiliğimiz koordinesinde çalışmalar 24 saat esasına göre devam etmektedir.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar