için kaldı

Dönmez: Santralin ana ünitelerine yangının etkisi olmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, termik santraldeki yangına ilişkin "Santralin ana ünitelerine yangının etkisi olmadı" dedi. Dönmez, "Şu an santrali tehdit eden yangın yok" şeklinde konuştu.

Dönmez: Santralin ana ünitelerine yangının etkisi olmadı
Son Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 17:19
5 Ağustos 2021 Perşembe 17:16

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, termik santraldeki yangına ilişkin "Santralin ana ünitelerine yangının etkisi olmadı" dedi.

Bakan Dönmez, "Şu anda santrali tehdit eden bir yangın söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamaları şu şekilde:

"Termik santral bölgesine sıçramalar oldu. Geçici tahliyeler sonrası müdahale kiplerini yolladık. Santralin ana ünitelerine gelmedi. Kazan dairesin, tribünde ciddi bir sorun yok. Teknik prosedürler devam ediyor. Uçak ve helikopterlerle soğutma çalışmaları söz konusu. Santrali tehdit eden bir durum yok."

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangını kontrol altına alındı.

Türkevleri Mahallesi'nde etkili olan orman yangını, rüzgar ve farklı bölgelere saçılan kozalak parçalarının tutuşması nedeniyle geniş bir alana yayıldı.

Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini çevreleyen tel örgülere kadar ulaşan yangınla ilgili gece boyunca yoğun mücadele sürdürüldü.

Santral çevresinde hazır bekletilen çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve su tankeriyle alevlerin termik santralin ana binası ve üniteleri ile sosyal tesislere ulaşmasının önüne geçildi.

Yangın, ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar