ABD'li savcı: Rıza Sarraf suçlamaları kabul etti

ABD’de süren davanın Savcısı, İran Asıllı Türk İş Adamı Rıza Sarraf'ın suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.

ABD'li savcı: Rıza Sarraf suçlamaları kabul etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
28 Kasım 2017 Salı 17:30

ABD’de süren davanın Savcısı, Rıza Sarraf'ın suçlamaları kabul ettiğini ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya karşı tanıklık yapacağını açıkladı.

Rıza Sarraf tanık oldu ve davanın adı değişti.

Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın duruşması için seçilen 12 asil üye 6 kadın 6 erkekten oluşuyor. Öte yandan, Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın duruşmasının 11 Aralık'a ertelenmesi talebi reddedildi. 

OSMAN ZEKİ CANITEZ'İN BYLOCK KULLANICISI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, ABD'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada tanık olan Osman Zeki Canıtez'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Canıtez'in, takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında bilirkişi olarak görev yaptığı da ortaya çıktı.  

DAVANIN ADI DEĞİŞTİ

‘ABD Sarraf’a karşı’ olan davanın adı da ‘ABD Atilla’ya karşı’ olarak değişti. Daha sonra Yargıç Berman, Atilla’ya yönelik “ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları yasadışı yollarla delmek, ABD kurumlarını aldatmak ve kara para aklamakla” ilgili suçlamaları 6 madde halinde okudu. Seçmen ya da ehliyet numarasına göre mahkemeye davet edilen 100’e yakın jüri adayına yemin ettirildi. Ardından adaylara savcılarla, savunma avukatlarıyla, iddianamede ve davayla bağlantılı olabilecek kişi ve kuruluşların yer aldığı 9 sayfalık dokümanda adı geçenlerle bağlantılarının olup olmadığı soruldu. Berman’ın “Müslümanlara, Türkiye ve İran vatandaşlarına karşı olumlu ya da olumsuz güçlü bir kanaatiniz var mı? “ sorusu da dikkati çekti. Jüri adaylarına, çoğunlukla 17 Aralık kumpasında hedef seçilen kişiler ve kuruluşların isimleri söylenerek, haklarında ne düşündükleri soruldu. Yargıç, seçilecek üyelerden davaya ilişkin haberleri takip etmemelerini ve konuyla ilgili başkalarıyla tartışmamalarını istedi.

NEW YORK TİMES WORD TÜRKÇE TWEETLE  DUYURDU

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar