DGS sonuçları açıklandı!

30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'nin sonuçları açıkladı.

DGS sonuçları açıklandı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
25 Temmuz 2019 Perşembe 14:36

Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 30 Haziran 2019'da uygulanan meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını bugün saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Puan hesaplaması nasıl yapılıyor? 

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacak.
 
DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar