Devlet Bahçeli: Recep Tayyip Erdoğan rakipsizdir

24 Haziran seçimleri öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV-Star ortak yayınında Gazeteci Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli: Recep Tayyip Erdoğan rakipsizdir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
18 Haziran 2018 Pazartesi 22:24

Türkiye'nin Münbiç operasyonu hakkında açıklamalarda bulunana MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Tabi ülkemizin gündemi çok ağırdır. Sorunlar gittikçe derinleşerek geliyor. Fakat son yıllarda özellikle bölücü terörle, FÖTE ile mücadelede ve Türkiye’yi yakından tehdit eden komşu ülkelerdeki gelişmeler karşısında bugünkü siyasi iktidar TSK ile birlikte çok azimli ve kararlı bir tavır içine girmişlerdir ve bazı tehditleri ortada kaldırmışlardır. Bunlardan birisi Afrin’dir. En son Münbiç bir çıbanbaşı olarak durmaktaydı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle bir askeri müdahaleye gerek kalmaksızın diplomasi ile olayları takip etmek suretiyle ABD ile bugüne kadar aykırı bir politika takip eden ABD’yi ikna etmek suretiyle Münbiç’te Amerikalı askerler Türk askerlerinin güvencesini sağlayarak YPG’yi oradan uzaklaştırmışlardır. Bunlar önümüzdeki günlerde dış politikanın gelişimi sürecinde temel taşlar olarak tarihe kayıt düşecektir. O bakımdan ben tebrik ediyorum. Çok hayırlı bir teşebbüstür. Münbiç sorununun diplomasiyle çözümü olumlu, arkası gelmelidir diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

"24 Haziran Türkiye için hayırlı bir sonuç elde edecektir"

24 Haziran seçimleri hakkında konuşan Devlet Bahçeli şu ifadelere yer verdi: Erken seçim ihtiyaç haline gelmiştir. Türkiye'nin bekası için bir erken seçim uygulaması doğru bir yaklaşım olacağı kanaatindeydim. Erken seçimin isabet olduğunu düşünüyorum. 24 Haziran Türkiye için hayırlı bir sonuç elde edecektir.

"Terörün belinin kırıldığı bir dönemde çözüm süreci olamaz"

24 Haziran seçimlerinin ilk turda biteceğini ifade eden Devlet Bahçeli, "Cumhur ittifakının hayırlı olacağını düşünerek toplumla paylaştık. Yasal çerçevede ele alınması ülke için önemliydi. Terörün belinin kırıldığı bir dönemde çözüm süreci olamaz. Malum televizyonlarda arkadaşlarımız seçim süresine girdiğimiz günlerden beri bazı sinsice kavramları ortaya koyarak hatalar işlemişlerdir. Bunlardan biri Kürt oylarının Cumhur ittifakını dikkat alındığında oy kaybına uğranacağını ve MHP'ye destek vermeyeceklerini işlediler." şeklinde konuştu. 

"Birlikte miting yapmak tartışmalara neden olabilirdi"

Birlikte miting yapmak tartışmalara neden olabilirdi diyen Bahçeli, "Fitne yaratan bir zümre var, ona engel olmak istedik. Yeni sistemle Cumhuriyet'in 3.evresine geçiyoruz. Erdoğan'ın rakiplerine hiçbir şans tanımıyorum. İnce'nin üslubu sert ve kavgacıdır. Muharrem İnce Bey karşılıklı atışmalardan zevk alıyor. Geçmişte söylediğim sözlerin arkasındayım. 15 Temmuz bir milattır, birbirimize destek vermeliyiz. Cumhurbaşkanı birinci turda belirlenmeli. Türkiye'yi geri götürmeye gerek yok. Bize suçlamalar geliyor. Geçmişte böyle düşünmüyordunuz. 49 yıllık bir siyasi partinin başkanıyım. Türkiye'de hiçbir siyasi partide olmayan görüş MHP'de vardır." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar