Mustafa Destici: Genel affı şu an doğru bulmuyoruz ama ceza indirimi uygulanabilir

Didem Aslan Yılmaz'ın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı' programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuk oldu.

Mustafa Destici: Genel affı şu an doğru bulmuyoruz ama ceza indirimi uygulanabilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Haziran 2018 Pazartesi 22:21

24 Haziran'daki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ''Biz 16 Nisan'da evet diyerek tarafımızı net belli ettik. Ben ilk gün bu ittifakı doğru bulduğumuzu ve içerisinde yer alacağımızı ifade ettik, kimsenin bir teklifte bulunmasına müsaade etmedik. Benim siyasette dikkat ettiğim hususlar PKK'nın partisini hariç tutuyorum yüzüne bakarak tokalaşamayacağım kimse yoktur. Biz her zaman mesafeyi korumayı bilmişizdir. Bir araya gelme mecburiyeti ile karşı karşıya kalınca bir hukukumuzun olması lazım. Türkiye'deki her kesimle konuşuruz ülkemizi, milletimiz için. BBP Türkiye'nin mayasıdır. HDP, PKK'nın partisidir. Milletimizin bunlara oy vermemeleri lazım. HDP PKK'nın partisi oy vermemeleri lazım, bunu örtmememiz lazım. HDP, PKK'nın, YPG'nin, Kandil'in partisidir. Terörist başının partisidir. Vatandaşımızın bunu anlaması lazım. HDP, bu milletin inancına, fikrine, kültürüne karşı olan bir yapıdır. Vatandaşımız bunu bilmeli." açıklamasında bulundu.

"Genel affı doğru bulmuyoruz"

Devlet Bahçeli'nin af çağrısını değerlendiren Destici: Sayın Bahçeli'nin af konusundaki düşüncelerine saygı duyuyorum. Kendisine göre haklı endişe ve sebepleri var. Biz BBP olarak bir genel affı doğru bulmuyoruz ama cezalarda indirim uygulanabilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Seyit En beğenilen yorum
Fetö,siyasi,çocuk istismarcilari,kadın tecavuzculeri hariç gerisine özellikle şikayet olmayıp kamu dan ceza yiyen lere 5 yil ceza indirimi en iyisi olur.adalet belki Geç te olsa yerini bilir.
arzu
ceza indirimi+ denetimli serbestlik 3 yıl+ dava zamanaşımı süreleri 1/2 azaltılsın sorun tamam olur.
ülkücü
devletine isyan etmemiş adli mahkuma ceza indirimi istiyoruz....